Új Bizottság a Magyar Sakkszövetségben
Ülésezett az elnökség

Július 21-én, kedden tartotta soron következő elnökségi ülését a Magyar Sakkszövetség vezetése.

Az ülésen döntés született egy új bizottság, az Edzői és Oktatási Bizottság létrehozásáról. Az elnökség a tagok közé választotta, Dr. Szabó Pétert, Csörsz Ferencet, Hardicsay Pétert, Szabolcsi Jánost, Horváth Józsefet és Horváth Tamást, akit egyúttal elnöknek is megválasztottak.

Másik fontos változás, hogy augusztus 31-én lejár a jelenlegi főtitkár szerződése. A megüresedő pozícióra pályázatot ír ki a Magyar Sakkszövetség.

Az Ifjúsági Bizottság kapcsán Varga Péter, a Biztottság elnöke elmondta, hogy új tagokkal szeretné bővíteni a létszámot. Az elnökség döntése értelmében a Magyar Sakkszövetség vezetése felkéri Mészáros András, Szabolcsi János, Kercsmarics József, Egyed Zsolt, Vanczák Attila urakat a bizottsági munka elvállalására.

Varga Péter az Ifjúsági Bizottság elnöke továbbra is számít a következő tagok munkájára: Horváth Csaba, Ádám György, Pergel László, Gál József, Mátrahalmi Tibor, Guba Miklós, Vidéki Sándor, aki egyben a Központi Sakkiskola (MGKSI) igazgatója is.

Szóba került a női csapatkapitány személye is, aki a következő világversenyre, a november 12-22-e közötti izlandi Európa-bajnokságra fogja felkészíti a válogatott csapatot. Több név is szóba került, azonban döntés egyelőre nem született, várhatóan augusztus elején választják meg az új kapitányt.
Mint ismert, a férfi válogatott csapatkapitánya Polgár Judit, akinek személyéről már korábban döntött a vezetőség.

IMG_5164