TFSE Racka U2000

A verseny helyszíne:

Budapest, Testnevelési Egyetem

A verseny időpontja: 2022.01.08 - 2022.01.09
Versenykiiras:TFSE-Racka-U2000-2022-01-8-9.pdf


Versenykiírás

TFSE Racka U2000

5 fordulós értékszámszerző svájci verseny

A versenyek célja: játéklehetőséget biztosítani a Testnevelési Egyetem polgárainak, valamint az érdeklődő sakkozóknak. Az versenyek a sakkbaráti kapcsolatok ápolásán túl élőpontszám módosítási lehetőséget is biztosítanak a résztvevőknek.

A verseny időpontja: 2022. január 8-9.

A verseny helyszíne: a Testnevelési Egyetem K1 épülete (1123 Budapest, Alkotás utca 48.). A helyszín majdnem a Mom Parkkal szemben található, könnyű megközelíthetőséget biztosít, hogy a közvetlenül a 17-es és a 61-es villamosok Csörsz utcai megállójához közel található.

A verseny rendezője: TFSE (Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete) Szellemi sportok szakosztálya

Főszervező: Sármási Péter, a szakosztály vezetője

Főbíró: Kovács Klára FIDE versenybíró

A verseny résztvevői: A versenyen csak olyan játékos indulhat, aki rendelkezik 2022. évre érvényes versenyengedéllyel vagy FRD-vel.

A verseny lebonyolítása: 5 forduló keretében, svájci rendszerben. A párosítás Swiss Manager program alapján történik, a FIDE vonatkozó szabályzata szerint. A játszma jegyzése végig kötelező! A verseny FIDE Élőpontszám módosítására is lehetőséget nyújt.

 

A verseny az aktuális járványügyi rendelkezéseknek és az MSSZ irányelveinek megfelelően kerül megrendezésre. A főbejáratnál automata hőmérő üzemel, a kézfertőtlenítés belépésnél kötelező, valamint a versenyteremhez kizárólag a regisztrációkor kapott mágneskártyával lehet eljutni. A jelenleg hatályos kormányrendeletnek megfelelően nézők kizárólag fényképes igazolvány és érvényes védettségi kártya felmutatásával léphetnek be a versenyhelyszínként szolgáló első emeleti lezárt részre, azonban az épület publikus és tágas részein enélkül is várakozhatnak. Maszkot a nézők számára a versenyhelyszínen, valamint a versenyhelyszínen kívül az épületben mindenkinek kötelező hordania! Ezen szabályok betartásához kérjük megértésüket és türelmüket.

Ahogy eddig is, a fordulók folyamán az eredmények aktuális idő szerinti frissítése is meg fog történni a Chess-results publikációs felületen, csökkentve ezzel a várakozás izgalmait.

Játékidő: 60-60 perc játékosonként + 30 másodperc bónuszidő lépésenként a játszma végéig

Megengedett késési idő: 60 perc

 

Holtversenyek eldöntése: 1. javított Buchholz 2. Sonneborn-Berger 3. APRO* 4. több győzelem

A holtversenyek végeredményhez felhasznált sorrendjét az utolsó forduló utolsó játszmáját követően sorsoljuk ki az óvási bizottság felügyeletével.

 

*APRO (Average Performance Rating Of Opponents): az ellenfelek teljesítményének (TPR) átlaga

 

Versenyprogram:               Regisztráció: január 8-án 9:45-ig

 1. forduló: január 8. 10:00
 2. forduló: január 8. 13:30
 3. forduló: január 8. 17:00
 4. forduló: január 9. 10:00
 5. forduló: január 9. 13:30

                Eredményhirdetés: az utolsó forduló befejezését követően 15 perccel

 

                                               A helyszíni regisztrációs határidőig (január 16. 9:45) a helyszínre meg nem érkező                                        (vagy késésüket ezt megelőzően a szervező felé nem jelző) versenyzők az első                                              fordulóra nem kapnak párosítást. A versenyt leghamarabb a második fordulóval                                     kezdhetik meg!

 

Díjazás:                                 1. helyezett: kupa, érem, oklevél

 1. helyezett: kupa, érem, oklevél
 2. helyezett: kupa, érem, oklevél

 

Legjobb női játékos: kupa, oklevél

 

Legjobb szenior játékos: kupa, oklevél

 

                                         U1800: 1. helyezett: kupa, érem, oklevél

 1. helyezett: érem, oklevél
 2. helyezett: érem, oklevél

 

                                         U1600:  1. helyezett: kupa, érem, oklevél

 1. helyezett: érem, oklevél
 2. helyezett: érem, oklevél

 

                                         U1400: 1. helyezett: kupa, érem, oklevél

 1. helyezett: érem, oklevél
 2. helyezett: érem, oklevél

 

                                         U1200: 1. helyezett: kupa, érem, oklevél

 1. helyezett: érem, oklevél
 2. helyezett: érem, oklevél

 

                                               Legfiatalabb játékos: kupa, oklevél

 

Minden résztvevő tárgydíjat vehet át, amennyiben megjelenik az                                                                        eredményhirdetésen. A díjak nem halmozhatóak és a versenykiírásban szereplő                                             sorrendjük szerint kerülnek kiosztásra a női, valamint szenior díj kivételével. Mivel a                                          legfiatalabb játékos díja nem kötődik a versenyen elért helyezéshez, így mentesül a                                             díjhalmozás tiltása alól.

 

Nevezés: 2022. január 6. 21:00-ig Sármási Péter elérhetőségein (e-mail: sakkpatt@gmail.com; telefon: +36305770538)

 

Nevezési díj: 6000 Ft, amely tartalmazza a verseny rendezésének költségeit. A versenyengedély és az FRD díjak kiváltása a játékosokat terheli.

 

Óvás: Óvásra az adott forduló végét követő 30 percben van lehetőség írásban, 5000 forint befizetésével együttesen. Amennyiben az óvás pozitívan kerül elbírálásra, az óvási díj összege visszaadásra kerül. Az ügyeket a megnyitón a főbíró által választott 3 fős bizottság bírálja el.

 

A versenykiírás változtatásának jogát a szervezőség fenntartja, minden esetleges módosítást az első fordulót megelőzően szóban kihirdetünk.

Online nevezés: sakkpatt@gmail.com