Tisztelt Tagszervezetek!
A versenyek lebonyolítását illetően a Magyar Sakkszövetség, legutóbb a 633/2021. (XI.18.) Korm. rendelettel módosított 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben foglaltakra is figyelemmel, az alábbiakról ad tájékoztatást :
1. A hatályos jogszabályi rendelkezésekre, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának állásfoglalására tekintettel a sakkmérkőzéseknek helyt adó versenyterem a mérkőzés idejére sportlétesítménynek minősül. Ennek megfelelően a játékosok/versenybírók és segítőik számára a játszmák során nem kötelező a maszkviselés, sem a belépéshez a védettségi igazolvány megléte. Amelyik csapat helyisége ezeket a kritériumokat nem teljesíti, nem alkalmas a csapatbajnokság fordulóinak lebonyolítására. A helyszín előírhatja, hogy egyéb helyiségekben (pl. a folyosókon és a mosdókban) maszkot kelljen viselni, ez önmagában nem teszi alkalmatlanná a helyszínt, de a fordulók során a versenyteremben nem tehető kötelezővé a versenyzők maszkviselése.
2. Amíg a jogszabályi előírások nem követelik meg, az MSSZ nem tervezi sem a bajnokság félbeszakítását, sem halasztását. Igyekszünk elkerülni a játékosok számára a mindenkori járványügyi jogszabályoknál szigorúbb feltételek előírását.
3. A játszmáikat befejezett játékosok csak a FIDE szabályok vonatkozásában számítanak nézőnek, a covid-szabályok szerint az eseményen részt vevő sportolónak minősülnek az esemény időtartama alatt, így nem kell nekik maszk és védettségi igazolvány.