Sakktábor Balatonföldváron

A verseny helyszíne:

Balatonföldvár

A verseny időpontja: 2017.06.19 - 2017.06.25


Versenykiírás

A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) sakktábort szervez gyerekeknek egy 7 napos, 6 éjszakás turnusban, egy Balaton melletti, közvetlen vízparti, összkomfortos szállodában. Táborunkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor igen kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid versenyre is sor kerül (külön nevezési díj nélkül), de választható az ugyanott megrendezésre kerülő minősítő (FIDE értékszámszerző) Nyárnyitó Sakkverseny is, kedvező nevezési díjjal. A két rendezvényt össze is lehet kötni.

A sakktábor (és a Nyárnyitó Open) időpontja:     június 19 – 25.      (ellátás a hétfői vacsorától a vasárnapi ebédig)

Táboraink fő jellemzője (a gyönyörű környezet mellett) az intenzív, precízen megtervezett sakkoktatás. A naponta átlagosan 4-6 órányi elméleti és gyakorlati sakkfoglalkozások közé “pihentetésül” sportórákat iktatunk, ilyenkor a gyerekek – felügyelet mellett – játszhatnak, fürödhetnek, sportolhatnak. A gyerekeket kor és tudásszint szerint 7-10 fős csoportokba osztjuk. A jelentkezések lezárása után órára lebontva megtervezzük a tábor edzésrendjét, vagyis azt, hogy egy-egy adott időpontban melyik gyerek melyik teremben, melyik edzővel, milyen témával fog foglalkozni, turnusonként rendre új tananyaggal. (Tervezünk még egy vagy két turnust a nyár folyamán, Siófokon vagy máshol a Balaton déli partján.)

A tábor helye: Fesztivál Üdülőház***, Balatonföldvár, Rákóczi u. 32-40. A szálloda közvetlenül a Balaton partján fekszik, kertjében sportpályák (tenisz-, kézilabda-, foci-, tollaslabda- stb.), gyerekjátszótér, pingpongasztalok találhatók. A szállodának saját – külön térítés nélkül használható – parkolója van, valamennyi – 2,3 vagy 4 ágyas – szobája balatoni panorámás, erkélyes, fürdőszobás, képcsöves televízióval és hűtőszekrénnyel felszerelt. A hallban ingyenes a wifi internet-elérési lehetőség. Bővebben lásd a www.hotelfestival.hu honlapon.

A részvételi költség az igényelt elhelyezés függvénye, akár 45.600.- Ft is lehet oktatással és teljes ellátással, a kedvezményekkel 43.500.- Ft, napközis rendszerben, ebéddel 19.800.- Ft.

Kedvezmények:  A) 6 fő egyidejű közös jelentkezése esetén a szállásdíj 5 %-a, B) az előleg 2017. április 30-ig történő befizetése esetén a szállásdíj 5 %-a.  C) A Nyárnyitó Sakkversenyen is indulók 3.600.- Ft kedvezményt kapnak az oktatás díjából.

Tételes árak: Szállás 3 vagy 4 ágyas, hagyományos szobában 3500.- Ft/fő, 2 ágyas hagyományos szobában 4000.- Ft/fő/éj, 3 vagy 4 ágyas komfortos szobában 4500.- Ft/fő/éj, 2 ágyas, komfortos szobában 5000.- Ft/fő/éj.  IFA (18 év felettieknek) 420.- Ft/éj. Étkezés (felnőtt / gyerek adagok): reggeli 750.- Ft / 500.- Ft, ebéd 1200.- Ft / 800.- Ft, vacsora 1050.- Ft / 700.- Ft/adag. Oktatás bentlakóknak: 12.600.- Ft/turnus, napköziseknek 15.000.- Ft/turnus. Bármilyen összetételű ellátás kérhető, naponta legalább egy étkezéssel. A szállásköltséget a teljes időszakra kell fizetni, az étkezést az előzetes megrendelés szerint. A teljes részvételi költség az egyes elemek összeadásával számolható ki.

Edzők, oktatók: az ifjúsági korú versenyzők edzésében és/vagy az iskolai sakkoktatásban nagy rutinra szert tett, magas minősítésű sakkedzők, ill. tanárok. A szabadidő hasznos eltöltésében is gyerekszerető pedagógusok segítenek. Táborvezető: Valis János mesterjelölt, a Magyar Sakkszövetség korábbi ifjúsági szakfelügyelője, a budapesti Áldás Utcai Általános Iskola volt sakktanára (jelenleg nyugdíjas), a HÜSI SC elnöke.

Ajánlott felszerelés: bármilyen füzet + íróeszköz, fürdőruha, sportöltözék, pingpongütő és -labda, szúnyogriasztó, valamint a TB-kártya másolata.

Jelentkezni, tájékoztatást kérni lehet: levélben: HÜSI SC, Valis János, 1028 Budapest, Gyöngyvirág u. 13.,  E-mail: husi.sc@gmail.com,  tel/fax:      (+36 – 1) 397-1719, 398-7220, tel.: +36-20-934-3066, személyesen: a HÜSI SC edzésein a Szent Angéla Iskolában (Budapest, II., Zivatar u. 2.), az étkezdében, péntekenként 17.30-18.30 között

Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2017. május 31. – (utána a szabad férőhelyek függvényében). Minden jelentkezést visszaigazolunk.

A jelentkezésekben kérjük megadni: a kért ellátást (pontosan meghatározva), az esetleges utaztatási igényt, a gyerek pontos születési idejét, versenysakkozóknál az értékszámot, amatőröknél a sakkozói múltat. (A megfelelő csoportbeosztást csak ennek alapján tudjuk elvégezni.)

Fizetési feltételek: 30 % előleg a jelentkezés visszaigazolásakor, a maradék a tábor indulásakor. A helyszíni fizetést SZÉP kártyával is lehet teljesíteni. Az előleget személyesen, átutalással, illetve a visszaigazoláskor megküldött csekken lehet befizetni. (Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül ne fizessenek előleget, mert a befizetés nem pótolhatja, hanem csak kiegészíti a jelentkezést!) A befizetésekről számlát adunk. A korlátozott számú férőhely miatt a jelentkezéseket a befizetések (az előlegek számlánkra érkezésének) sorrendjében tekintjük véglegesnek, továbbá amennyiben az előleg befizetése nem történik meg május 31-ig, 2000.- Ft/fő pótdíjat számítunk fel. A május 31. utáni jelentkezőket megpróbáljuk elhelyezni, de azt garantálni már csak a szálloda szabad kapacitásának függvényében, nagymértékben csökkent eséllyel tudjuk, még az emelt áron is.  Visszalépés esetén az előlegből csak az étkezési költségekre vonatkozó részt tudjuk visszafizetni, amennyiben a lemondás legkésőbb az érintett turnus megkezdése előtt 2 nappal történik.

Gyülekezés, a gyerekek átvétele, ill. átadása, utaztatás: Jelentkezés a tábor helyszínén, jún. 19-én 15.15-18.00 között. Tábornyitó a vacsora után, 19.30-kor. A tábori szakmai program a záró napon 13.30-kor kezdődő eredményhirdetéssel ér véget. Budapest és Balatonföldvár között az oda-vissza utaztatáshoz igény esetén kíséretet biztosítunk.

Budapest, 2017. március 29.Balatonföldvári sakktábor 2017Balatonföldvári sakktábor 2017

Online nevezés: husi.sc@gmail.com
1. csatolt fájl:Balatonföldvári-sakktábor-2017-1.pdf