Osztályozók Versenykiírása

                          VERSENYKIÍRÁS     OSZTÁLYOZÓK VERSENYKIÍRÁSA

NB I/B-be és NB II-be való feljutás OSZTÁLYOZÓIRA

2018/2019. évi Versenykiírás feljutást szabályozó 10.) pont ( „A bajnokság rendszere: feljutás – kiesés” ) előírásai alapján a Versenyiroda az NB I/B-be és az NB II-be jutás osztályozó versenyeket írja ki: 

Nevezési határidő:                    2018. 05.23. írásban, az erősorrend ívvel együtt. 

Nevezési díj:            bruttó 12.700.-Ft. (nettó 10.000.) csapatonként

Játékidő:                               90 perc (1 h 30 m) 40 lépésre, majd további 30 perc az összes lépésre, Mindkét játékszakaszban megtett lépésenként + 30 másodperc fix többletidővel

Játéknapok:                         2018.05.27., 06.03., 06.10., 

 

                                                           NB I/B osztályozója

Lebonyolítás:            NB I/B egyfordulós körmérkőzés

Nevezés:                        az NB II csoportjainak bajnokai

 

Besorolás                 területileg két elkülönülő csoportba történik:

„nyugati”:            Asztalos, Breyer, Széchenyi

„keleti”:            Barcza, Erkel Tóth

 

Feljutás:                     a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak fel az NB I/B osztályába a 20182019-as évadra. Összesen négy csapat

Továbbjutó az a csapat, amely a mérkőzéseken, a táblán elért pontszámítás szerint több pontot ér el. Pontegyenlőség esetén, a magasabb táblán összesítve több /pontot elérő csapat(ok) a továbbjutó(k) /előbb az első tábla, ha ez egyenlő, a második tábla, stb./. Teljes azonosság esetén sorsolás dönt.

Ha a nevező csapatok száma 4 vagy kevesebb, akkor az osztályozó mérkőzések nem kerülnek megrendezésre és a benevezett csapatok feljutnak az NB I/B-be. 5 csapat nevezése esetén (3-2) csak a 3 csapatos csoport kerül megrendezésre. A megrendezett 3 csapatos csoportból 2 csapat jut tovább. 

NB II osztályozója:

Lebonyolítás: két csapat nevezése esetén két mérkőzés, több csapat nevezésekor egyfordulós körmérkőzés.

Nevezés:                    NB II osztályozójára a területi bajnokok nevezhetnek, amennyiben a területi Szövetségük a nevezésüket igazolja és a bajnokság végeredményének táblázatával, a csapatbajnokság érvényes erőlistáival, a Versenybíróságnak a nevezési határidőig megküldi. Ha a bajnok nem nevez az osztályozóra, a megye a második helyezettjét beajánlhatja, akinek az indulását a Versenybíróság kivételes esetekben engedélyezheti

A területi bajnokok ún. „regionális” győztesei (hat csapat) lesznek jogosultak nevezni az NB II-ből kiesett csapatok helyére

Továbbjutó:                az a csapat, amely a mérkőzéseken összesített játszmapontok szerint több pontot ér el. Pontegyenlőség esetén, a magasabb táblán összesítve több pontot elérő csapat a továbbjutó (előbb az első tábla, ha ez egyenlő, a második tábla, stb.) Teljes azonosság esetén sorsolás dönt.. 

Korlátozások:            Az osztályozón a résztvevő csapatok a 2017/18. évi bajnokságban, az utolsó

fordulóban érvényes erősorrend ívük alapján indulhatnak

A csapatokon belüli létszám 12 fő, melyben két ifjúsági:

1999.01.01-jével, vagy ezután született – játékos szerepeltetése kötelező.

Mérkőzésenként legfeljebb kettő külföldi és 3 vendégjátékos játszhat az NB-és Versenykiírásnak megfelelően.

Az osztályozón azok a játékosok játszhatnak akik szerepelnek csapatuk erősorrend ívén és legalább egy játszmát játszottak. Azok a vendégjátékosok, akik bajnokság során legalább egy fordulóban már játszottak. és Csb I. fordulója előtt írásban nyilatkoztak, a 2017/18 évi NB CsB Versenykiírásában foglaltak szerint.

A területi csapatban játszó és NB-ben „vendégjátékos” engedéllyel rendelkező, valamint egy másik területi bajnokságból vendégként játszó játékosokra is vonatkozik a 12) f) alpont szerinti nyilatkozat tétel.

A rendezésre és lebonyolításra a 2017/18 évi NB CsB Versenykiírása érvényes.

Budapest, 2018. március 28.