Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság döntő

A verseny helyszíne:

Nagykanizsa

A verseny időpontja: 2015.09.17 - 2015.09.18
Online nevezés: szabados.gyula@nagykanizsa.hu
1. csatolt fájl:Orsz.versenykiírás-kiegészített-teljes.pdf

Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokság döntőjének versenykiírása –

Nagykanizsa, 2015. szeptember   17-18.

  1. A verseny célja:

Egy jó hangulatú verseny az időskorúak részére „Magyarország Szenior Rapid Sakkbajnoka” címért, az aktív és sikeres idősödés jegyében, népszerűsítve ezáltal Magyarországon ezzel együtt az AQUAPROFIT Nagykanizsai TUNGSRAM Sakk Klub nyolcszoros országos bajnokcsapatának városában is sakkot.

  1. A verseny helye: Hevesi Sándor Művelődési Központ , 8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5.
  2. A verseny ideje: 2015. szeptember 17-én, 13,30 – 18,30 óra, valamint 18-án, 9,00 óra-12,30 óra között.

Megnyitó: 2015. szeptember 17-én 13.00 óra. A versenyt megnyitja Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere.

  1. Rendezők:   Nagykanizsa MJV Önkormányzat és Nagykanizsa MJV Önkormányzat Idősügyi Tanácsa.

A verseny (országos döntő) szakmai rendezője, lebonyolítója az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub.

Főbíró: Fazekas György

Az elődöntők lebonyolításában a Magyar Sakkszövetség megyei, városi szervezetei szakmai segítséget nyújtanak.

  1. Nevezés: a döntőn részt vehet minden Magyarországon lakcímmel rendelkező magyar és EU állampolgár, aki 2015. július 15. napjáig (nevezési határidő) betöltötte a 60. életévét, és a lakóhelye szerinti, a helyi/fővárosi kerületi/megyei önkormányzat által szervezett elődöntőn előzetesen jogot szerzett az országos döntőn történő indulásra. A versenyre a lakóhelye szerinti regisztrált önkormányzat által vagy közvetlenül is nevezhet az, aki minimum 2200 Élőpontszámmal rendelkezik.

A helyi versenyek lebonyolításának feltétele, hogy az adott helyi/fővárosi kerületi/megyei önkormányzat ezen versenykiírás feltételeinek elfogadásáról szóló Regisztrációs Nyilatkozatát legkésőbb 2015. június 25. (csütörtök) 17.00 óráig elektronikusan megküldje Nagykanizsa MJV Önkormányzat Idősügyi Tanácsa részére a szabados.gyula@nagykanizsa.hu email címre, vagy postai úton ajánlott küldeményként a fenti címre. A borítékra ez utóbbi esetben kérjük ráírni: „SZENIOR SAKK DÖNTŐ 2015”.

Jogot szerezhet az országos döntőn történő indulásra a fővárosi kerületek, megyei jogú városok/megyei önkormányzatok által megszervezett versenyek első három helyezettje, valamint közvetlenül az egyéb városok versenyének első helyezettje. Az elődöntőt szervező önkormányzat a megjelölt kvótán felül jogosult nevezni a 2200 Élőpontszám feletti, 60. életévét betöltött lakosát is. Az elődöntők, a helyi verseny szabályait ezen kiírás alapján az önkormányzat vagy az általa megbízott helyi rendező (Magyar Sakkszövetség megyei/városi szervezete) határozza meg.

 

Az önkormányzatokon túl elődöntők lebonyolítására jogosultak még az országos nyugdíjas szervezetek is. Minden egyes országos nyugdíjas szervezet az általa lebonyolított verseny első három helyezettjét jogosult a döntőre nevezni. A szervezetek regisztrációjára, az általuk történt nevezésekre ezen versenykiírás rendelkezéseit kell alkalmazni.

A döntőre nevezni lehet:  A mellékelt jelentkezési lapon, kitöltve és elektronikusan elküldve a szabados.gyula@nagykanizsa.hu email-címre. A versennyel kapcsolatban további információt dr.Szabados Gyula önk. tanácsadó, nyújt a 06/20 3990726 telefonon.
Nevezési határidő: 2015. július 15. (szerda)

Nevezési díj:16500 Ft/versenyző, melyet a nevezés alapján kell átutalni a rendezők (Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub) által megküldött számla alapján. A nevezési díj tartalmazza a 9. és 10. pont alatti szállás és négyszeri étkezési költségeket is.

A benevezett versenyzők 2015. augusztus 15-ig névre szóló írásbeli tájékoztatást kapnak a részletes programról, a szállás helyéről, stb.

  1. Lebonyolítás9 fordulós svájci rendszerben, 2x 20 perc játékidővel plusz 3-3 másodperc bónusz idő lépésenként, a FIDE rapid szabályok szerint. Lebonyolítás és értékelés a Swiss Master programmal. Holtverseny esetén a Bucholz – Berger – progresszív pontszámítás dönt.
  2. Díjazás: Az 1-5. helyezett pénzdíjban részesül bruttó 100, 60, 40, 30 és 20 ezer forint értékben, míg a 6-10.helyezett tárgyjutalomban részesül. A helyezettek részére további díjak a támogatóktól függően kerülnek átadásra. A díjak nem kerülnek megosztásra. A díjak minimum 60 fő nevezése esetén garantáltak!

Az 1. helyezett elnyeri a „Magyarország Szenior Rapid Sakkbajnoka” címet és serleget, valamint egy évre a „Magyarország Szenior Rapid Sakkbajnoka” vándorkupát a következő évi versenyig. Háromszoros győzelem esetén a vándorkupa véglegesen elnyerhető.

A verseny első 3 helyezettje érem és kupadíjazásban is részesül. Minden résztvevő külön elismerő oklevelet kap..

  1. Díjátadás: 2015. szeptember 18-án 14,00 óra. A díjakat átadja Dénes Sándor Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.
  2. Szállás: Nagykanizsán illetve Zalakaroson ***-os hotelekben, panziókban.
  3. Étkezés: Szeptember 17-én (csütörtök) ebéd, vacsora, 18-án (péntek) reggeli, ebéd.

Dénes Sándor
Nagykanizsa MJV Önkormányzat polgármestere,
az Idősügyi Tanács elnöke