Tóth Nikoletta

Tóth NikolettaTóth Nikoletta 2005 májusában született. Egy véletlennek köszönhetően kezdett el sakkozni: 6 éves korában egy gyermeknapi rendezvényen a kézműves foglalkozásra várakozva ült le Jakobetz László sakkasztalához, aki Niki lelkesedését észrevéve egy óvodás versenyen való indulást javasolt, majd egy nyári sakktábort. Szeptembertől aztán a közelünkben kerestünk egyesületet, így a SÁRKÁNY DSE-ben kezdett el sakkozni (először csak iskolai foglalkozáson óvodásként) és gózni tanulni a testvéreivel együtt.
Az országos versenyeken kívül számos helyi, főleg budapesti gyermekversenyen vett részt és szerzett érmes helyezéseket az elmúlt években. A Budapest Grand Prix ifjúsági rapid sakkversenysorozat versenyein több aranyérmet és kupát gyűjtött be.
Egy szerencsés sorsolásnak köszönhetően a 2012-ben tartott VI. Aquaprofit-Polgár Sakknap 100 táblás szimultán versenyén Polgár Judit ellenfele lehetett, ahol hosszan helytállt. Majd a következő évben rendezett Sakknapon Polgár Zsuzsával játszott szimultát, ahol a játszma befejezése előtt át kellett adni a helyszínt a következő rendezvénynek, ezért a be nem fejezett sakkpartikat a pillanatnyi állás alapján értékelték: Niki partiját döntetlennek ítéltek.
Niki a sakkozás mellett az iskolájában vízilabdázik és hetente kétszer a Magic Dance Mozgásművészeti Stúdióban táncol.

Legjobb eredményei:
2105. EU Bajnokság U10 4.hely,
2015. Magyar Korcsoportos Sakkbajnokság 5. hely,
2015. Magyar Korcsoportos Rapid Egyéni 3.hely,
2015. Országos Egyéni Diákolimpiai 7.hely,
2015. Budapesti Egyéni Diákolimpiai 1.hely,
2015. VI. Art Pub Kupa B csoport, 4.hely, 14 év alatti lány 1.hely,
2014.
Országos Egyéni Diákolimpiai 5.hely,
2013.
Malenovice EU bajnokság 4.hely,
2013. Magyar Korcsoportos Bajnokság 3.hely,
2013. Országos Egyéni Diákolimpiai 5.hely,
2013. Magyar Korcsoportos Rapid Egyéni 6.hely,
2012. Magyar Korcsoportos Bajnokság 9. hely.

Vissza

One thought on “Tóth Nikoletta”

  1. Az elmúlt kb fél évben fantasztikusak az eredményei Nikinek, óriási fejlődés, kiugró teljesítmény.A korosztálya “elit”-jének a tagja.Óriási tehetség, csak így tovább.Az egyik, utánpótás nagy igéret . Hajrá Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

az új Központi Sakkiskola oldal