Maróczy Géza Központi Sakkiskola felvételi 2016/17 ( frissítve)

Felvételi követelmények MGKSI 2016/17.

2016. korcsoportos döntő Balatonlelle:

1.-10. helyezés a fiúknál, 1.-6. helyezés a lányoknál. A korcsoportok fiatalabb versenyzőinek (például az U10 korcsoport 2006-2007-ben született játékosai közül a 2007-ben születettek) a 1.-5. hely a fiúknál és 1.-3- hely a lányoknál a saját korosztályon belül.

Életkori feltételek: Bástya csoport 2006-ban vagy későbbi születési év, Vezér csoport 2004 vagy későbbi születési év, Király csoport 2001 vagy későbbi születési év.

Minimális Élő pontszám elvárások: Bástya 1400, Vezér 1700, Király 2000.

Tervezett maximális létszámok: Bástya 10 fő Vezér 10 fő, Király 6-8 fő.

Ezek a számszerű követelmények leginkább tájékoztató jellegűek, az elvárások nagyságrendjét mutatják. A teljesítésük nem jelent automatikus felvételt (  a csoportok létszáma is jelent egy korlátot) és a teljesítésük hiánya nem jelenti a felvételből való kizárást! A felvételhez elsősorban a következők szükségesek: jelentkezés, tehetség, sakk iránti mély elkötelezettség (szülőknek is), rengeteg sakkozás. A felsorolt képességeknek  már látható eredményekben is meg kell mutatkozni.

Jelentkezési határidő: június 23! A felvételről  az edzőkkel és a szövetség illetékes vezetőivel közösen döntünk a verseny befejezését követő hetekben. Az új jelentkezőkkel, szüleikkel a döntő alatt elbeszélgetünk, írásbeli felvételit csak kivételes esetben tartunk, elsősorban a Bástya csoport jelentkezőinél kerülhet rá sor. A Vezér és Bástya csoportokban két-két évet tölthet el egy fiatal utána el kell érnie a következő csoport szintjét. Nem indul új csoport, a legkisebbek a Bástya csoporthoz csatlakozhatnak, ha teljesítik a felvételi követelményeket. Mészáros András kiváló anyagot készített az alapvető végjátékokról ennek az értése, tudása is a felvétel egyik követelménye a Vezér és Bástya csoportoknál. A munka letölthető a weboldalunkról.

Általános elvárások tagjainktól: rendszeresen versenyezzen (legalább évi 5-6 FIDE verseny), az MGKSI keretein kívül is rendszeres munkát végezzen egyénileg és egyéni edzővel is, a chessbase program működését alapszinten ismerje, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja.

 Jelenleg és a tervek szerint a következő tanévben is a havonta egy alkalommal megrendezett, hétfőtől péntek délig tartó táborok helyszíne Mátraháza. Az edzések díjmentesek, a szállás és étkezés önköltsége ebben a tanévben 20.000 forint/fő.

Vidéki Sándor (videkis2001@yahoo.com tel: 20-3101910)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magyarország-Szlovákia U16 válogatott találkozó