Magyarországi Önkormányzatok V. Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnoksága 2018.

A verseny helyszíne:

Nagykanizsa

A verseny időpontja: 2018.09.13 - 2018.09.14
Versenykiiras:Országos-Szenior-Sakk-Versenykiírás-2018.-jan.8..pdf


Versenykiírás

Magyarországi Önkormányzatok Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnoksága döntőjének versenykiírása

 Nagykanizsa, 2018. szeptember 13-14.

1. A verseny célja:

Egy jó hangulatú verseny az időskorúak részére „Magyarországi Önkormányzatok Szenior Rapid Sakkbajnoka” címért, az aktív és sikeres idősödés jegyében, népszerűsítve ezáltal Magyarországon az AQUAPROFIT Nagykanizsai TUNGSRAM Sakk Klub tízszeres országos bajnokcsapatának városában a sakkot.

2. A verseny helye: Medgyaszay Ház, 8800 Nagykanizsa, Sugár u. 5.

3. A verseny ideje: 2018. szeptember 13-án, 13,45 – 19,00 óra, valamint 14-én, 9,30 óra – 13,00 óra között.

Megnyitó: 2018. szeptember 13-án 13.00 óra. A versenyt megnyitja Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere.

4. Rendezők: Nagykanizsa MJV Önkormányzata és Nagykanizsa MJV Önkormányzat Idősügyi Tanácsa.

A verseny (országos döntő) szakmai rendezője, lebonyolítója az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub és a Bajcsa Sportegyesület-Szenior Sakkbarátok Kör.

Főbíró: Fazekas György

Az elődöntők lebonyolításában a Magyar Sakkszövetség megyei, városi szervezetei szakmai segítséget nyújtanak.

5. Nevezés: a döntőn részt vehet minden Magyarországon lakcímmel rendelkező magyar és EU állampolgár, aki 2018. június 30. napjáig betöltötte a 60. életévét, és a lakóhelye szerinti, a városi/fővárosi kerületi/megyei önkormányzat által szervezett elődöntőn előzetesen jogot szerzett az országos döntőn történő indulásra. A versenyre a lakóhelye szerinti regisztrált önkormányzat által vagy közvetlenül is nevezhet az, aki minimum 2200 Élő pontszámmal rendelkezik.

Az elődöntő lebonyolításának feltétele, hogy az adott városi/fővárosi kerületi/megyei önkormányzat ezen versenykiírás feltételeinek elfogadásáról szóló Regisztrációs Nyilatkozatát legkésőbb 2018. április 20. (csütörtök) 17.00 óráig elektronikusan megküldje Nagykanizsa MJV Önkormányzat Idősügyi Tanácsa részére a szabados.gyula@nagykanizsa.hu e-mail címre, vagy postai úton ajánlott küldeményként a fenti címre. A borítékra ez utóbbi esetben kérjük ráírni: „SZENIOR SAKK DÖNTŐ 2018”.

Jogot szerezhet az országos döntőn történő indulásra a fővárosi kerületek, megyei jogú városok/megyei önkormányzatok által szervezett elődöntők első három helyezettje, valamint közvetlenül az egyéb városok versenyének első helyezettje. Az elődöntőt szervező önkormányzat a megjelölt kvótán felül jogosult nevezni a 2200 Élő pontszám feletti, 60. életévét betöltött lakosát is. Az elődöntők, a helyi verseny szabályait ezen kiírás alapján az önkormányzat vagy az általa megbízott helyi rendező határozza meg.

A városi, megyei, fővárosi kerületi önkormányzatokon túl elődöntők lebonyolítására jogosultak még az országos nyugdíjas szervezetek is. Minden egyes országos nyugdíjas szervezet az általa lebonyolított verseny első három helyezettjét jogosult a döntőre nevezni. A szervezetek regisztrációjára, az általuk történt nevezésekre ezen versenykiírás rendelkezéseit kell alkalmazni.

A döntőre nevezni lehet: A mellékelt Nevezési lapot kitöltve és postán vagy elektronikusan elküldve a szabados.gyula@nagykanizsa.hu e-mail címre. A versennyel kapcsolatban további információt dr.Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó nyújt a 06/20 8492309 telefonon.
Nevezési határidő: 2018. június 25. (hétfő)

Nevezési díj: 17.200 Ft/versenyző, melyet a nevezést követően kell átutalni a rendezők által megküldött számla alapján. A nevezési díj tartalmazza a 9. és 10. pont alatti szállás és étkezés költségeit is.

A benevezett versenyzők 2018. augusztus 10-ig névre szóló írásbeli tájékoztatást kapnak a részletes programról, a szállás helyéről stb.

6. Lebonyolítás9 fordulós svájci rendszerben, 2x 20 perc játékidővel plusz 3-3 másodperc bónusz idő lépésenként, a FIDE rapid szabályok szerint, a helyszínen kihirdetett módosítással (az első szabálytalan lépés, illetve első mobil telefon hangadás „nem veszít” módon) Lebonyolítás és értékelés a Swiss-Master programmal. Holtverseny esetén a Bucholz – Berger – progresszív pontszámítás dönt.

7. Díjazás: A döntő abszolút 1-3. helyezettje bruttó 100, 50, 30 ezer forint összegű pénzdíjban, míg a 4-6. helyezett tárgyjutalomban részesül.

A döntő végeredménye alapján az 1900 Élő pontszám alatti legjobb 1-3. helyezett szintén pénzdíjban részesül, 30-20 és 15 ezer Ft összegben, míg a 4-6. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek. A „Legeredményesebb női versenyző” továbbá „A legeredményesebb ÉLŐ pontszámmal nem rendelkező versenyző” és a „Legjobb 75 év feletti versenyző” különdíjban (tárgyjutalom) is részesül. A helyezettek részére további díjak, valamint egyéb különdíjak a támogatóktól függően kerülnek átadásra. A díjak nem kerülnek megosztásra. A díjak minimum 60 fő nevezése esetén garantáltak!

A döntő abszolút 1. helyezettje elnyeri a „Magyarországi Önkormányzatok Szenior Rapid Sakkbajnoka” címet és serleget, valamint egy évre a „Magyarországi Önkormányzatok Szenior Rapid Sakkbajnoka” vándorkupát a következő évi versenyig. Háromszoros győzelem esetén a vándorkupa véglegesen elnyerhető.

A verseny abszolút első 3 helyezettje érem és kupadíjazásban is részesül. Minden résztvevő külön elismerő oklevelet kap.

8. Díjátadás: 2018. szeptember 14-én 14,00 óra. A díjakat átadja Dénes Sándor Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár.

9. Szállás: Nagykanizsán ***-os hotelekben.

10. Étkezés: Szeptember 13-án (csütörtök) ebéd, vacsora, 14-én (péntek) reggeli, ebéd.

Nagykanizsa, 2018. január 8.

Dénes Sándor

polgármester,

az Idősügyi Tanács elnöke

Versenykiírás- regisztrációs határidő módosítása

Online nevezés: szabados.gyula@nagykanizsa.hu