Korcsoportos világversenyek

Tisztelt Csapatvezetők, Játékosok, Edzők és Szülők!

Arra kérnék minden csapatvezetőt, játékost, edzőt és szülőt ha korcsoportos világversenyen szeretnének indulni ebben az évben, jelezzék időben a Magyar Sakkszövetségnek (e-mail: ibelnok@gmail.com,) szándékukat.

A 8,10,12 éves korosztályok világbajnoksága Batumiban (Grúzia) kerül megrendezésre 2016. október 18-31. között. Nevezési határidő: 2016. augusztus 18.

A 14, 16 és 18 éves korosztályok világbajnoksága Hanti Manszijszkban (Oroszország) lesz 2016. szeptember 20. – október 4. között. Nevezési határidő: 2016. július 20.

Az Európa-bajnokság Prágában lesz megrendezve 2016. augusztus 17-28. között. Nevezési határidő: 2016. július 7. (A korcsoportos bajnokság kései befejezése miatt, a szervezőkkel való egyeztetés következtében került meghatározásra a versenykiírástól eltérő nevezési határidő).

A hivatalos játékosok költsége a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon a nevezési díj (70.- és 65.- Euró), a regisztrációs díj (100.- Euró) és az útiköltség. Az extra helyen induló játékosoknak, a kísérőknek és edzőknek a regisztrációs díj a világbajnokságon ugyanannyi mint a hivatalos játékosoknak 100.- Euró (az Európa-bajnokságon nincs regisztrációs díj az extra helyen induló játékosoknak, kísérőknek és edzőknek), a nevezési díj duplája 140.- és 130.- Euró.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik világversenyen, annak kötelező a szervezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni.

Az EU bajnokság (8,10,12,14, éves korcsoportokban) Csehországban, Kouty nad Desnou-ban kerül megrendezésre 2016. augusztus 5-14. között. Az EU bajnokságra a nevezési határidő: 2016. július 9.

A nem hivatalos EU bajnokságnak (8,10,12,14 éves korcsoportokban) továbbra is Mureck a rendezője, amely 2016. augusztus 2-11. között lesz megrendezve.

Arra kérném azokat a szülőket, edzőket, akik szeretnék az EU bajnokságon Kouty nad Desnou-ban indítani gyermeküket, játékosukat, a következő feltételekkel tudnak indulni a versenyen. Mivel a rendezők csak 4 játékost látnak vendégül a versenyen, ezért ha mind a 8 hivatalos játékos (8-10-12-14 éves fiúk és lányok) indulni kíván, akkor a 8 játékosnak 4 szállás és étkezési díjat kell fizetni közösen, a 70 Eurós nevezési díjat a Magyar Sakkszövetség fizeti a hivatalos játékosoknak. A szállás és étkezés 44.- Euró naponta 2-3 ágyas szobákban, 52.- Euró egy ágyas szobában. Ha csak 6 hivatalos játékos kíván indulni az EU bajnokságon, akkor 6 játékosnak 2 szállást és étkezést kell fizetnie. Ha csak 4 játékos kíván hivatalosan indulni a versenyen külön korcsoportokban, akkor nekik csak a nevezési díjat kell fizetni.

A cseh szervezők a versenykiírásban felhívják a figyelmet, mely szerint kötelező a rendezők által ajánlott szállást és étkezést igénybe venni (a kísérőknek is!!), csak így lehet a hotelben a verseny helyszínén tartózkodni.

Arra szeretném megkérni a szülőket, edzőket és játékosokat, hogy mindenki jelezze indulási szándékát az Európa-bajnokságra, legkésőbb 2016. július 6-ig, a világbajnokságokra pedig 2016. július 15-ig a kísérőket is megjelölve.

A nevezéssel együtt a verseny költségeinek az utalását is a Magyar Sakkszövetségnek kell elvégeznie, ezért a jelentkezések alapján a MSSZ egy díjbekérőt küld, ami alapján kell Euróban utalni, vagy bankban személyesen befizetni az összeget megadva a díjbekérő sorszámát. A befizetéseknek legkésőbb 2016. július 15-ig meg kell érkeznie.

A világbajnokságra a Magyar Sakkszövetségnél lehet ajánlatot kérni csoportos utazás költségeire Hanti Manszijszkba és Kutaisiba, aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni, legyen szíves 2016. július 20-ig jelezze szándékát a kísérők, edzők neveivel együtt, hogy repülőjegy árajánlatot tudjunk kérni. Természetesen lehet szervezni egyénileg is az utazást, de a nevezést a Magyar Sakkszövetségnek kell intéznie.

Aki extra helyen szeretne indulni bármelyik versenyen, azt is arra kérném, időben jelezze a Magyar Sakkszövetség IB elnökének, mert a hivatalos nevezést a Magyar Sakkszövetségen keresztül kell elküldeni a szervezőknek.

Tisztelettel: Varga Péter IB elnök