A 9. forduló nem volt túl sikeres játékosaink számára.

Gál Hanna Krisztina világossal Besso Guadalupe (argentín, 1952) ellen játszott. Megnyitási pontatlankodás után hátrányba került, de ügyes védekezéssel megszerezte a fél pontot.

Kaczúr Flórián ellenfele az orosz Litvinov Maxim (2211) volt. Flórián a spanyol megnyitásban eltért a főváltozattól, így az ellenfél megtalálta a kiegyenlítéshez vezető utat, majd Flórián hibáját kihasználva sajnos begyűjtötte a teljes pontot.

Csonka Balázs ellenfele, a horvát Ivekovic Bozidar (2299) a megnyitásban jobbat lépett, mint amit az a könyv javasol, amiből Balázs készült, így a Budapesti Titánok játékosa kellemetlen perceket élt át a játszma elején. Balázs erejéből csak egyenlőre futotta, és a parti döntetlennel végződött.

 

A 10. fordulóban Gál Hanna stabilan állt sötéttel a szicíliai Neo-Paulsenben, de utána súlyos stratégiai hibát követett el, és vesztett állásba került. Ellenfele azonban nagyon gyengén játszotta a végjátékot, és Hanna szívós védekezéssel megmenekült.

Kaczúr Flórián ellenfele, az amerikai Wu Christopher (2274) ugyanazt a megnyitást választotta, amibe Flóriánt a 8. fordulóban legyőzték, azonban nem sikerült előnyt kihoznia, nem sokkal később már rosszul állt. A végjátékban az amerikainak csak 2 gyalogja maradt a tisztért, ami nem bizonyult elegendőnek.

Csonka Balázs kényelmesen kiegyenlített a szicíliai Tajmanov változatban, de utána elnézett egy taktikai motívumot, és a gyaloghátrányos végjátékot végül sikerült kiremiznie.

dr. Hazay László