Honfoglaló Kupa

A verseny helyszíne:

Pusztaszer

A verseny időpontja: 2021.05.08 - 2021.05.08


Versenykiírás

Tisztelt Magyar Sakkcsalád! Tisztelt Versenyszervező Sporttársak! A Magyar Sakkszövetség elkötelezett amellett, hogy mihamarabb visszatérjünk a hazai sakkversenyeken a rendes, megszokott versenylebonyolítás keretei közé. Az enyhítésekkel lépésenként fogunk tudni haladni, annak köszönhetően, hogy dinamikusan nő a beoltott személyek száma Magyarországon, és egyre többen élvezhetik az oltásnak köszönhető védettség előnyeit. A Kormány 2021. április 30-án érvénybe lépett, koronavírussal kapcsolatos jogszabályát áttekintve az Elnökség az alábbi, versenyrendezéssel kapcsolatos döntéseket hozta, melyek a mai naptól lépnek hatályba:

  • versenyzői létszámkorlátozás nélkül lehet rendezni beltéri sakkversenyt;
  • a maszkviselési kötelezettséget egyelőre fenntartjuk, a távolságtartási kötelezettséget a sakkasztalok között 1 méterre csökkentjük;
  • oltási (védettségi) igazolvánnyal rendelkező személyek nézőként részt vehetnek a sakkversenyeken (a maszkviselés természetesen számukra is kötelező).
  • Amatőr (azaz nem értékszámszerző) versenyek megrendezése továbbra sem engedélyezett.

Természetesen az enyhítő intézkedések mellett továbbra is kérünk mindenkit a maximális óvatosságra, a higiénés előírások lehetőségek szerinti betartására.A Magyar Sakkszövetség elnöksége. Budapest, 2021. május 3.

Kedves Sporttársak! Ameddig csak van esély, készülünk: Pusztaszer, IV. Honfoglaló Találkozó! 

Ha május 15.-ig nem javul addig a helyzet, a normál összejövetelre érvényes szabályok szerint, teremben csak védettségi igazolvánnyal, ill. maszkviseléssel szabad tartózkodni, az udvaron, teraszon, szabad-téren, könnyítés megengedett.

Kérjük akik már jelentkeztek,  kövessétek az aktuális híreket, ameddig csak van esély, jöjjetek! Reménykedjünk, hogy további enyhülés folytatódik és az aktuális rendelkezések betartásával a nemes esemény folytatódhat.

III. találkozó részletei. Eredmények: III:2020, II:2019, I:2018

(üdv. SL.)

Online nevezés: sagimihaly2@t-email.hu