Remekül sikerült az idei első hosszabb, péntek délig tartó táborunk! Az olimpia válogatott legfiatalabb tagja Gledura Benjámin (aki négy évig MGKSI tanuló volt!) tartott két órás előadást.

Alekszejev, Demuth és Vocaturo elleni győztes játszmáit nagy figyelemmel követték fiataljaink. Az előadás végén, Benji tanulóink kérdéseire válaszolt majd két villám parti következett: Pribelszky Bencével és Karácsonyi Gellérttel.
Szemmel láthatóan növendékeink példaképként tekintettek Benjire! Lelkesen figyelték a villám partikat, autogramokat kértek tőle és nagy volt a közös fotók keletje. Szurkolunk Benjáminnak és visszavárjuk az Iskolába!

A csütörtök délutáni edzésnapon a Király és a Vezért csoport tagjai, amolyan „táv résztvevőként” elindultak a Magyar Sakkvilág által szervezett Dr. Lindner László feladványfejtő-versenyen. Benkő Pál frissen készített feladványai nem bizonyultak könnyű diónak. Ez remek alkalom volt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a feladványok világával. Kovács Judit nyerte meg a legjobb női megfejtő különdíját, míg az ifjúságiaknál Pribelszky Bence lett a győztes a vele azonos pontot gyűjtő Öngüt Tamás előtt.

Az oktatás a hagyományoknak megfelelően zajlott, állandó edzőink mellett a Király csoportban Papp Gábor nagymester dolgozott két napon át. Az edzéseken főleg a Paulsen megnyitás középjáték állásaival, típusterveivel foglalkoztak. Gábor nemcsak remek sakkozó, hanem kiváló előadó is! Az esti közös előadáson bemutatta: BEK küzdelmei közül Lupulescu elleni győzelmét sötéttel és két másik sikerét az amerikai World openről, ahol a rájátszásban Bologant legyőzve szerezte meg az első helyet.

Az évzáró villámtornát Horváth József nyerte 7/7 ponttal, 2. helyen végzett a legjobb királyos Karácsonyi Gellért 5,5 ponttal. A legjobb vezéres Pásztor Balázs 4,5 pontot gyűjtött. Meglepetésre a Bástya csoport vendége és győztese Tran Dávid végig az élmezőnyben játszva 4,0 ponttal zárta a tornát. Dávid az edzéseken is bizonyította, hogy meghívása megérdemelt és az MGKSI-ben van a helye. A legeredményesebb hölgy versenyzőnek Juhász Judit bizonyult 3,0 ponttal.
A fejtőversenyekben a Bástya csoportban hárman végeztek holtversenyben az élen Tancsa Tamás, Tran Dávid és Murányi Péter 30-30 ponttal a megszerezhető 32-ből!
A Vezér csoport győztese Juhász Ágoston lett 20 ponttal, a 17 pontos Juhász Judit és 16 pontos Pásztor Balázs előtt.
A Király csoport versenyét Pribelszky Bence nyerte és ő oldotta meg legsikeresebben a két nagyobb csoport 6 közös feladatát is.

A szokásos reggeli tornák, erdei túrák és focimérkőzések mellé az asztaliteniszt is felvettük a kiegészítő sportok közé és rögtön rendeztünk is egy versenyt :). A Tran család mellett – ahol Dávid versenyszerűen asztaliteniszezik -, Karácsonyi Gellért bizonyította még, hogy a labdaérzéke is kiváló!