Funchesstic!

A verseny helyszíne:

Palics (Vajdaság, Szerbia)

A verseny időpontja: 2016.05.07 - 2016.05.07
Versenykiiras:FUNCHESSTIC-HU.pdf


Versenykiírás

Szervezők:

Aragóniai Beatrix Sakk Klub
Hét Nap Lapkiadó Kft.
Palicsi Park Kft.
Palics Helyi Közösség

 

Időpont és helyszín:
május 7. (szombat), 9:00 – 24:00
Vigadó
Hősök parkja sz.n.
24413 Palics (Palicsfürdő)
Vajdaság, Szerbia

 

Propoziciók:
     A Funchesstic! versenyprogramja nemzetközi jellegű, a versenyen általános valamint középiskolás gyerekek vehetnek részt.
A verseny svájci rendszerű és 7 fordulóból áll. A játszmák időtartama 20 perc, azaz 10 perc játékosonként. A játszmák a FIDE szabályai, illetve a Vajdasági Sakkszövetség szabályai szerint zajlanak.

Egyéni verseny
     A verseny során a leány és a fiú versenyzők a saját korosztályuknak megfelelő kategóriában együtt játszanak, de a leányok a végleges sorrendből kiemelésre kerülnek, és külön lesznek rangsorolva. Az egyéni rangsorolást 7 lejátszott forduló után állítjuk össze. Győzteseket a következő versenykategóriákban hirdetünk:

  • leány 1-4. osztályos általános iskolás (a végleges sorrendből kerülnek kiemelésre)
  • leány 5-8. osztályos általános iskolás (a végleges sorrendből kerülnek kiemelésre)
  • leány 1-4. osztályos középiskolás (a végleges sorrendből kerülnek kiemelésre)
  • fiú 1-4. osztályos általános iskolás
  • fiú 5-8. osztályos általános iskolás
  • fiú 1-4. osztályos középiskolás

A kategóriák győztese a legmagasabb pontszámot elért versenyző. Holtverseny esetén a rangsorolást további szempontok alapján döntjük el (Buchholz és módosított Buchholz számítás, Progresszív pontszám).

Csapatverseny
     A versenyt három kategóriában szervezzük: 1-4. és 5-8. osztályos általános iskolás, valamimt 1-4. osztályos középiskolás tanulók számára.

Minden iskola legfeljebb kettő csapatot nevezhet kategóriánként, a csapatokat leány és fiú versenyzők vegyesen is alkothatják.

Egy csapat legfeljebb öt tagból állhat.

A csapatok végső rangsorát a csapatban szereplő négy legeredményesebb versenyző által elért pontszámok összege adja. Azonos csapathoz tartozó versenyzők a verseny során nem játszhatnak egymás ellen.

 

Díjazás:
Egyéni verseny díjazási rendszere
     A verseny 1., 2., 3. helyezettje ajándékcsomagban, serlegben és oklevélben részesül.

Csapatverseny díjazási rendszere
     Az 1., 2., 3. helyezett csapat serlegben részesül, és a csapat 4 legsikeresebb tagja oklevelet vehet át.

 

Nevezés:
     Megkérünk minden nevezni kívánó iskolát, hogy a benevezendő gyerekek névsorát jutassa el a funchesstic@outlook.com e-mail címre. A névsornak tartalmaznia kell a versenyző teljes nevét, születési dátumát és a kategóriát, amiben indulni kíván.

Benevezési határidő 2016.05.04.

Bővebb tájékoztató Rózsa Zsombor főszervezőnél a +38169/1982-9-24 mobil számon, a funchesstic@outlook.com e-mail címen vagy a Funchesstic! Facebook oldalán kapható.

Felkérjük a részvevőket, hogy 2015. 05. 07-én legkésőbb 10 órára jelenjenek meg a verseny helyszínén.

     A résztvevőket megkérjük, hogy 3 sakk-készletet és 3 sakkórát, a verseny ideje alatt bocsájtáson a szervezők rendelkezésére.

A csapatok vezetői a verseny helyszínén kötelesek regisztrálni (9:00 órától 10:30-ig) és egy űrlap kitöltésével megerősíteni a korábban nevezett versenyzők névsorát illetve leadni azt a versenybírónak.

Online nevezés: funchesstic@outlook.com

FUNCHESSTIC - PLAKAT-k

Mi a Funchesstic!
A Funchesstic! egy szórakoztató jellegű, sakkot népszerűsítő, nemzetközi rendezvény, amely korhatár nélkül várja a sakk iránt érdeklődőket. A szervezők célja, hogy új megvilágításba helyezzék a játékok királyát, a sakkot. A rendezvény művészeti, szórakoztató, verseny, oktató és jótékonysági programokkal csalogatja a látogatókat.

A fesztivál művészeti programjában igyekszik a sakkot minél több szempontból bemutatni, így fiatal tehetségek és már ismert művészek számára biztosítani kívánja a kibontakozás illetve a művészi újra értelmezés lehetőségét a sakkozás páratlan miliőében. A rendezvény szórakoztató programja elrugaszkodik a hagyományoktól és látványos showelemekkel, játékkal, vetélkedővel, közéleti szereplők szerepvállalásával kívánja népszerűsíteni a sakkozást. A Funchesstic! versenyprogramja viszont az általános és középiskolás korosztály számára biztosít megmérettetést, amely lebonyolítása a FIDE, azaz a Nemzetközi Sakkszövetség szabályaival összhangban zajlik. Az oktató program, teret biztosít a sakkjáték elsajátítására, a különleges sakkváltozatok megismerésére, tanári továbbképzésre illetve szakmai találkozókra, oktatásiprogramok játékok és könyvek bemutatására. A jótékonysági program pedig egy időszerű bajon kíván segíteni. A rendezvény műsorszámai által hirdetni kívánja a barátságot, a szeretet, a nemzeti összetartozást, a kölcsönös megbecsülést illetve felhívja a figyelmet a közös értékinkre és zászlojára tűzi a magyar és a régióban élő őshonos nemzetek kultúrájának bemutatását.

A Funchesstic! május 7-én a család legszebb szombati időtöltése szeretne lenni.