Tisztelt Sporttársak!

Ugyan a Magyar Diáksport Szövetséggel a szerződéskötés a jövő héten fog megtörténni, a Diákolimpia 2019/20-as szakmai versenykiírása pedig ennek megfelelően legalább 2-3 hét múlva várható, a két legfontosabb változásról mindenképpen tájékoztatni szeretném az érintetteket – különös tekintettel a városi, illetve budapesti kerületi szervezőket. Az Ifjúsági Bizottság javaslatait az MSSZ elnöksége jóváhagyta az alábbi kérdésekben:

  • Egyéni I. és II. korcsoportokban nem lesz külön versenyzői és amatőr kategória, egyetlen nyílt versenyen játszik mindenki. A selejtezők az eddigi Amatőr kategóriának megfelelően a legalsó szinten kezdődnek. Az országos döntő az értékszámos kategóriákkal egy időben és helyszínen kerül megrendezésre.
  • Mivel az értékszámos Diákolimpia országos döntőjének eredményei (és az I-II. nyílt csoportok) beleszámítanak a korcsoportos bajnoki döntő résztvevőit meghatározó Grand Prix pontszámba, a megyei versenyekről kategóriánként az 1-3. helyezettek jutnak tovább, Budapestről az 1-5. helyezettek.

Az előzetes tervekkel ellentétben NEM változnak a korcsoportok, azaz az általános diákolimpiai kiírásban szereplő születési dátumok szerint zajlanak a versenyek.
Nem változnak továbbá a III-VI. korcsoportosok számára megrendezett Amatőr Diákolimpia, valamint a Csapat Diákolimpia paraméterei sem.

Külön felhívnám minden versenyző figyelmét, hogy az MDSZ nagyobb figyelmet fordít a nevezések vizsgálatára, mint az elmúlt években, így azok a versenyzők, akiket tanáruk nem nevez a diakolimpia.hu saját felületén IS, nem vehetnek részt a megyei és országos fordulókon jogosultság esetén sem.

Gyömbér Tamás