Tájékoztatás Rapid és Schnell versenyek rendezése esetén

A FIDE-hez bejelentett Rapid és schnell versenyek esetében 2015 évben versenyengedély (külföldiek esetén FRD) nem szükséges.

Új játékosok esetén a csatolt adatkérő lapot kell kitölteni.

A FIDE ID adatkérő lap kitöltése mellett személyenként 1270 HUF (1000 Ft+ ÁFA) adminisztrációs díj megfizetése kötelező. Az így szerzett FIDE kóddal a versenyző csak FIDE-Rapid és FIDE-Blitz versenyeken jogosult szerepelni. Normál (standard) kategóriában történő indulás esetén a Sporttörvény szerint versenyengedély  kiváltása szükséges.

FIDE-ID-kérőlap

Figyelem!  2015 április 1 hatállyal a FIDE elrendelte, hogy  ID kérelem esetén minden új játékos  e-mail címének  megadása kötelező!

Ennek hiányában a FIDE a teljes jegyzőkönyvet visszautasítja.

Az adatkérő lapok csatolása a jegyzőkönyvhöz kötelező (lehetőleg elektronikus formában). Ennek elmaradása esetén a jegyzőkönyv nem kerül beküldésre a FIDE-hez. Ennek minden következménye a verseny főbíróját és rendezőjét terheli.

ID nélkül külföldi játékosos semmilyen versenykategóriában  nem indulhat.

Ha külföldi, vagy  kettős állampolgár (ID nélküli) a HUN listán kíván a FIDE Élő listára csatlakozni, akkor azt az alábbi három feltétel teljesülése esetén teheti:

1) Bizonyítania kell magyar állampolgárságát (scannelt doc.)

2) Állampolgárság hiányában az állandó tartózkodási engedély (scannelt doc.) is megfelel, a FIDE szabályzattal összhangban.

3) Irásos (aláírt) nyilatkozat, hogy a versenyző a HUN listán kíván szerepelni

A jegyzőkönyvhöz versenybírói jelentés leadása ugyanúgy hozzátartozik, mintha normál verseny lenne.