Felvételi felhívás a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába

Az MGKSI felvétel hirdet a 2018/19-es tanévre. A sakkozásban komoly célokat kitűző, tehetséges fiatalokat keressük a 2003-2011 év között született korosztályokból!

Általános elvárások: a fiatal szeressen sakkozni, rendszeresen versenyezzen (legalább évi 60-80 versenyjátszma), az MGKSI keretein kívül is rendszeresen sakkozzon egyénileg és egyéni edzővel, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja, táborokról csak nagyon indokolt esetben hiányozzon.

  • 2018. korcsoportos döntő Balatonlelle: 1.-6. helyezés a fiúknál, 1.-3. helyezés a lányoknál.

Várható Élő pontszám elvárások a csoportoknál: Bástya 1600, Vezér 1950, Király 2150.

  • Életkori feltételek: Huszár csoport 2009 vagy későbbi születési év, Bástya csoport 2008 vagy későbbi születési év, Vezér csoport 2006 vagy későbbi születési év, Király csoport 2003 vagy későbbi születési év.

  • Rugalmasan kezeljük a követelményeket és a tehetséget, munkát tekintjük a legfontosabbnak. Lányoknál 100 Élővel kisebb az elvárt szint. A leírt Élő szinteket jelenleg el nem érőknél megnézzük majd a nyári hónapok eredményeit.

  • A Huszár csoport Budapesten a Szövetségben tartja edzéseit havonta két hétvégén péntek-szombat napokon. Várható létszáma 6-8 fő. A Bástya és Vezér csoportok Mátraházán működnek és havonta egy héten hétfőtől péntekig tartanak az edzések. A csoportok várható létszáma 4-6 fő. A Király csoport tervezett létszáma 3-4 fő! Az edzések itt is havonta egy héten zajlanak hétfőtől péntekig. A csoport helyszínéről később szüleik döntés.

  • Jelentkezési határidő: 2018. június 27.

A felvételről a balatonlellei verseny befejezését követően döntünk, a Szövetség vezetőivel közösen. Az új jelentkezőkkel, szüleikkel a döntő alatt elbeszélgetünk. A Huszár csoportnál elképzelhető, hogy írásbeli felvételit is tartunk a többi csoportnál az elért eredmények alapján döntünk a felvételről. Szükség esetén pótfelvételit tartunk az Iskola indulása előtt szeptember elején.

Az iskola működéséről: A tanév során nyolc tábort tartunk, szeptembertől áprilisig. A keretektől, igényektől függően több versenyen is közösen indulunk. A tanév lezárásaként a májusi zalakarosi versenyen veszünk részt. Az Iskola részvételi díja később lesz meghatározva. Az elmúlt tanévben a szállás és étkezés önköltsége 20.000 forint/fő/hét volt Mátraházán.

Jelentkezési cím:
Vidéki Sándor
email:
videkis2001@yahoo.com
Tel.: 06-20-310-1910 (9:00-19:00 között)