A negyedik forduló sajnos nem sikerült túl jól, 2 pontot szereztünk csak.

 

8 éves csoport :

Creange Robert 0 – Gaál Zsóka 1246: 0,5-0,5

Zsóka a Pirc védelmű nyitásban szépen tartotta magát, a román ellenfél az éles Fe3, f3, Vd2 változatot játszotta. Zsóka jól állt, de sajnos sok időt elhasznált a középjáték bonyodalmaira, de mivel állása kedvező volt biztosan hozta a remit mivel  az idő szorításában is pontosakat lépett. Nagyon fontos fél pont volt!

Zsóka így 2,5 pontjával első helyen áll a lányok versenyében!!!

 

Bodó Boglárka  0 – Torngreen Alexander 0: 0-1

Bogi sajnos a Négyeshuszár játékban világossal pontatlanul hamar meglépte a d4 lépést, amivel gyaloghátrányba került. Bogi nagyon küzdött, de sajnos az ellentétes színű, 2 gyaloghátrányos végjátékát nagy harcban elvesztette.

 

10 éves csoport:

Rónai Ákos Balázs 1702 – Horobrijs Danilis 1548: 0-1

Ákos világossal játszott, a megnyitásban a Volga cselben nem fogadta el a felkínált gyalogot, viszont 11. Ve2 lépése kis pontatlanság volt, így az ellenfél futópárt szerzett, ami később döntő erősnek bizonyult a jó napot kifogó ellenfél ellen, aki később tisztet majd játszmát nyert.

 

Pedosan Alexander 1657 – Persányi Barnabás 1737: 1-0

Barnabás A Francia védelmű cserevari játszmában  szépen állt a nyitásban, később egy házivarinak tűnő állásba került, ahol sajnos pontatlanság miatt a világos vezér betört az f7 pontra, emiatt gyaloghátrányba, és rosszabb állásba keveredett, amit sajnos elveszett. Fájó vereség, Barnabás még így is a negyedik helyen áll, és bizakodva várja a folytatást 3 ponttal.

 

Demeter Dorina 1467 – Yuan Beline 1508 : 0,5-0,5

Dorina jó felkészülés eredményeképpen túljátszotta Francia ellenfelét a Francia megnyitás éles Vg4-es változatában. Már a 12. lépés után nagyon komoly előnye volt, amit később nem a legjobban fokozott. A középjáték végén Dorinának még gyalogelőnye volt, nyerőesélyekkel, de látva ellenfele veszélyes királyszárnyi játékát, elfogadta az ellenfél remi ajánlatát.

Dorina 2 pontjával második helyen áll a lányok versenyében!

 

12 éves csoport:

Vanczák Tamás 1839 – Antova Gabriella 1989: 1-0 !!!

Tamás a Szicíliai védelem ellen a Fc4-es Szozin változatot választotta, egyenlő, bonyolult középjátékban, sötét a futópárral jól tartotta magát. Az ellenfél a 23. lépésnél azt gondolhatta, hogy d6-d5 lépéssel előnybe fog kerülni, de ez pontatlanság volt, amit Tamás nagyon jól kihasznált, gyalogot, majd játszmát nyert!  Nagyon értékes győzelem volt!

Tamás nagyon jól játszik, holtversenyes első helyen áll 4 pontjával, a következő fordulóban az észt sakkozóval Chukavin Kirillel játszva eldönthetik az első hely sorsát!

 

Ferkova Dominika 1687 – Gömböcz Zsófia 1633: 1-0

Fájó vereség, Zsófi sötéttel nagyon ígéretesen állt az elfogadott vezércsel nyitású játszmában, nagyon komoly álláselőnye volt a középjátékban, amit nem igazán tudott fokozni, később egy szerencsétlen Bg7 manőver miatt vesztő gyanús állásba került. Az ellenfele kihasználta a kötés adta esélyt, így Zsófi 39. lépésben tisztet és játszmát vesztett.

 

Remélem a szombati 5. fordulóban sokkal sikeresebben sakkozunk!

 

Kosztolánczi Gyula