Éremeső Kavalában, az Iskolai Rapid Világbajnokságon!

Ollé Rebeka Sára aranyérmes

Gaál Zsóka, Gál Hanna Krisztina ezüstérmes

Barcza Lora, Egyed Judit bronzérmes!

Szép magyar sikerrel fejeződött be Kavalában az Iskolai Rapid Világbajnokság, egy arany, két ezüst és két bronzérmet szereztek leányaink korcsoportjukban, ami fantasztikus teljesítmény.

A legjobb eredményt a hajdúböszörményi Ollé Rebeka Sára érte el a 11 évesek között, ugyanis 30 résztvevő közül 8. sorszámmal sikerült minden vetélytársát megelőznie. A győzelem értékét növeli, hogy a 13. helyig csak orosz és azeri versenyzők voltak rangsorolva. Rebeka 7,5 ponttal holtversenyben végzett az élen az orosz Garifullinával, akit legyőzött ezzel megérdemelten szerezte meg az első helyet.

Gaál Zsóka 7 pontot szerezve szintén holtversenyben végzett a 2. helyen a 14 fős mezőnyben, viszont ő is nyert riválisai ellen, így ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét. A Tapolca VSE ifjú játékosa hétszer nyert, ami kiváló teljesítmény ilyen erős mezőnyben.

Az Atomerőmű SE Paks játékosa, Gál Hanna Krisztina is kiválóan szerepelt a 17 évesek korcsoportjában, 8 forduló alatt gyűjtött 5,5 pontjával. Hannának is kedvezett a holtverseny eldöntése, ugyanis 1,5 pontot szerzett két vetélytársa ellen, így ő kapta jogosan az ezüstérmet.

A Debreceni Sakkiskolában nevelkedő Barcza Lora is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 6 ponttal bronzérmes lett. Lora erős játékosok ellen érte el ezt az eredményt, és a holtverseny neki kedvezett, mivel neki volt a legjobb Buchholza.

Egyed Juditnak jutott még egy bronzérem a 15 éves lányok között, aki 5 pontot szerzett. A gyengébb játékosokat nagy magabiztossággal verte, sajnos az erősebbektől vesztett, így sikerült megérdemelten megszereznie a 3. helyet.

A versenyen több magyar játékos is szerepelt, akik közül Rácz Bence 4., Kajtár Gergő 5., Donka Máté Salamon 6., Terbe Zsuzsanna 7., Egyed Viktória 8., Hajdó Hanna pedig a 19. helyen végzett.

Gratulálunk a magyar játékosoknak, és Mester Gyula Fide mester edzőnek is, aki Ollé Rebeka Sára, Barcza Lora jelenlegi edzője, de sokáig volt Gál Hanna Krisztina és Egyed Judit trénere is.

Varga Péter IB Elnök