Éremeső Novi Sadban!

Augusztus 5-én ért véget a teljes program a szerbiai Ifjúsági Európa-bajnokságon, és elmondhatjuk érdemes volt részt vennünk az eseményen: bajnokokat és bajnokcsapatot köszönthetünk!

Legsikeresebben Gledura Benjamin zárt: összesen három aranyérmet gyűjtött, kettőt egyéniben, egyet pedig csapatban.

Eredmények:

Augusztus 1-2. Ifjúsági Rapid Európa Bajnokság

Persányi Barnabás első kiemeltként, veretlenül, 9-ből 7 ponttal győzött az U12-es korosztályban. Ugyanitt Hegedűs Dominik a második helyen zárt.

Az U16-os korosztály rapid Európa-bajnoka Gledura Benjamin, aki 9-ből 6,5 ponttal végzett az élen.

Az 18 év alattiaknál Csonka Balázs a harmadik helyen zárt.

Gaál Zsóka 7-ből 5 ponttal második lett az U8-as lányoknál.

U10-es kategóriában Barcza Lora 6,5 ponttal második, Hegedűs Luca 6 ponttal a harmadik helyen zárt.

A legnagyobbaknál, az U18-as korosztályban hármas holtverseny alakult ki, Gál Hanna Krisztina végül a második helyen zárt.

Fantasztikusan sikerült a Ifjúsági Csapat Európa Bajnokság is, ahol a Gledura Benjamin, Csonka Balázs, Hegedűs Dominik , Gál Hanna Krisztina és Barcza Lora alkotta együttesünk kilenc mérkőzésből 7 csapatgyőzelemmel és két döntettlennel, összesen 14 ponttal győzőtt!
Külön kiemelendő Gledura Benjamin, aki az első táblán 8 játszmából 7 győzelemmel és egy döntetlennel járult hozzá a csapat sikeréhez.

Augusztus 3-án került sor a kieséses rendszerű Ifjúsági Rapid Európa-bajokságra, ahol a fiúknál két magyar is bekerült a legjobb négy közé: Gledura Benjamin és Csonka Balázs. Gledura a döntőben legyőzte szerb ellenfelét Markoja Borist, ezzel ő lett a végső bajnok! Csonka Balázs a negyedik helyen zárt.

Az utolsó versenyszám augusztus 5-én az Ifjúsági Snell Európa-bajnokság volt, ahol a 10 év alatti lányoknál Barcza Lora bronzérmet, a 18 év alattiaknál pedig Terbe Julianna ezüstérmet szerzett.

Hivatalos honlap fényképekkel és eredményekkel: http://www.youthchess.org