Csikó kupa – a kezdő gyerekek sakk csapatversenye

A verseny helyszíne:

Budapest

A verseny időpontja: 2014.10.11
Versenykiiras:Versenykiírás_Csikó_kupa_20141011.pdf


Versenykiírás

Versenykiírás – Meghívó
(a Csikó kupa javított időpontjával, elkerüljük a Polgár sakkfesztivált)
A Barcza Gedeon Sport Club szeretettel meghívja az ön sakkcsapatát a 2014.10.03 és 2014.10.12 között Budapesten (Magyarország) megrendezésre kerülő ifjúsági fesztiváljának egyik csoportjába, ez a Csikó kupa
Csikó kupa – 2014.10.11 – 4 fős gyerekcsapatok találkozója; 7 forduló 15-15 perc (tetszőleges számú csapat; maximum egyetlen játékosa rendelkezhet FIDE értékszámmal, de az nem lehet 1500 feletti)
Verseny célja: A csapatversenyzés megszerettetése, valamint sakkfesztivál keretében lehetőséget adni országos gyermektalálkozóra.
Rendező: Barcza Gedeon SC és a Tanext Akadémia Szakképző Iskola és fenntartója a Kontiki Szakképző a Kispesti és a Kőbányai Önkormányzat, valamint a BSSZ támogatásával
Verseny színhelye: Tanext Akadémia Szakképző Iskola, Bp. 1107. Üllői út 132. (bejárat a  Szárnyas u, 3 felől is)
Verseny kezdete: 2014. október 11. szombat 10 óra, helyszíni regisztráció 9 órától
Résztvevők: Közoktatási intézmények, egyesületek, baráti körök 4 fős csapatai. Egy iskola vagy egyesület több csapatot is indíthat. Mindegyik csapat annak a korosztálynak a különdíját nyerheti, amelyhez a legidősebb csapattagja tartozik.
Lebonyolítás: 15 – 15 perces játszmák, 7 fordulós svájci rendszerben a FIDE aktuális szabályai szerint, gépi sorsolással.
A csapatok az első fordulóban leadott erősorrend alapján ülhetnek le, az egyéni megjelenőkből és tartalék játékosokból további vegyes csapatokat alakítunk ki, csere a versenyen nincs, mindenki minden fordulóban játszik.
Minden csapat legjobbja szintén különdíjat nyer.
Helyezések: A szerzett pontok száma alapján. Pontegyenlőség esetén az első helyen az egymás elleni eredmény számít elsősorban, csapaton belül azonos pontszám esetén a táblasorrend dönt. A holtversenyek eldöntésének módját a verseny előtt kihirdetjük (például: buchholz, berger, progressziv)
Díjazás: A nyertes végleg elnyeri a 2014 évi sakkfesztivál Csikó kupáját. Az első három csapat tagjai érmet és oklevelet, a többi csapat tagjai oklevelet kapnak. Minden csapat legjobbja különdíjat – plakett – kap, és mindenki választhat magának hívási sorrend szerint egy tárgyjutalmat. Minden évfolyam – a csapat legidősebb játékosa alapján számítva – csapatgyőztesét is külön   díjazzuk. Felső korhatár nincs, de a résztvevők vagy iskolások vagy iskolás kornál is fiatalabbak lehetnek.
Költségek: A rendezés, díjazás költségeit a házigazda biztosítja, egyéb költségek a résztvevő csapatokat terheli.
Nevezés: Az egyéni nevezési díj 1000 Ft. Kedvezmény a csapatoknak: ha négy játékos egy csapatként, idejekorán nevez és fizet (vagy speciális indokok miatt  helyszíni fizetésben megállapodik a rendezőkkel), továbbá van velük felelős felnőtt csapatvezető, aki leülteti őket, akkor a szigorúan 4 fős csapat 3000 Ft/csapatért nevezhet (azaz fejenként 750 Ft/fő). A nevezési díj a 10404089-40815808-00000000 számlaszámra utalandó a megjegyzésben a csapat neve és a Csikó kupa megjelölésével.
Jelentkezni előzetesen október 9-ig e-mailen az adamgy@kispest.hu címen lehet, illetve kivételes esetben, lehetőleg munkaidőn kívül, telefonon: Ádám György +36 20 4117649
A helyszínen előzetes nevezés nélkül jelentkezők számára nem biztos, hogy tudunk helyet találni.
Versenybírók: Ádám Olga, illetve a további bírók a helyszínen lesznek bemutatva
Egyéb: A helyszínen büfé lesz, a szünetekben a gyerekeknek többféle alternatív programot kínálunk. Megismerkedhettek a gó játékkal is. Jó versenyzést, kellemes időtöltést kívánunk!
Budapest, 2014. szeptember 15.
www.bgsc.hu
www.kontikizrt.hu
www.tanext.hu

Online nevezés: adamgy@kispest.hu