Tisztelt Versenybírók, Rendezők, Játékosok és Sakktársak!

2015. március 1-i hatállyal a FIDE új regisztrációs és új időkontroll rendszert vezetett be. A FIDE Rating és címszerző versenyek bejelentését az itt mellékelt

FIDE-reg.-követelmények-2015-1

formanyomtatvány kitöltésével lehet megtenni. A versenybejelentést egyidejűleg három E-mail címre kell küldeni:

1) ratings@chess.hu

2) versenyiroda@chess.hu

3) chess@chess.hu

A versenykiírás nem elegendő és a bejelentésnek nem is feltétele. A versenykiírást a MSSZ Versenyiroda ellenőrzés céljából kéri.

Címszerző versenyeket minimum 40 nappal, Rating versenyeket minimum 15 nappal a kezdés előtt kérjük bejelenteni, hogy a FIDE követelményt (1 hónap, ill. 7 nap) legyen idő teljesíteni. A hiányos bejelentő lapokat a versenyiroda visszaküldi a feladónak hiánypótlásra.

Késve érkező bejelentést csak 70 EUR befizetése esetén tud a versenyiroda figyelembe venni. (Ez a FIDE által megszabott késedelmi díj, melyet a FIDE a Magyar Sakkszövetség felé leszámláz.)

Az új , lehetséges időkontroll táblázatot a 2. számú melléklet tartalmazza:

FIDE-időkontroll-2015-feb-01-től

Lényege, hogy a standard versenykategóriában idő hozzáadásos módban a minimális bónuszidő nem lehet kevesebb mint 30 másodperc.

Mindhárom kategóriában egyéni és csapatversenyen is indulási feltétel az érvényes versenyengedély megléte. Ezt verseny közben intézni nem lehet. A verseny előtt meg kell legyen az érvényes versenyengedély.

Amennyiben kiderül, hogy versenyengedély nélkül szerepelt valaki, akkor ennek a játékosnak összes eredménye, és ellenfeleinek az ellene elért eredménye törlésre kerül. A versenybíró és a rendező működési engedélyét a Versenyiroda felfüggesztheti és többszöri szabálysértés esetén el is tilthatja.

A versenybíró köteles a jegyzőkönyv leadásakor egy rövid jelentést írni, melyben szerepelni kell a következőknek:

1) Résztvevők száma

2) Külföldiek száma

3) FRD-ket a helyszínen befizetett külföldi versenyzők listája.

4) Indokolatlan visszalépések és egyéb rendkívüli események jelzése.

Ezt a jelentést a bíró a verseny rendezőjének is át kell adnia.

Ha a bíró az érvényes FRD meglétének ellenőrzését elmulasztja, a rendező számára leszámlázott FRD díjak megfizetését át kell vállalnia.

Az indokolatlanul visszalépő és súlyos sportszerűtlenséget elkövető versenyzők ellen fegyelmi eljárás fog indulni.

MSSZ Versenyiroda 2015. október  27.