VERSENYKIÍRÁS

NB I/B-be és NB II-be való feljutás OSZTÁLYOZÓIRA

 2016/2017. évi Versenykiírás feljutást szabályozó 10.) pont ( „A bajnokság rendszere: feljutás – kiesés” ) előírásai alapján a Versenyiroda az NB I/B-be és az NB II-be jutás osztályozó versenyeket írja ki:

 Nevezési határidő:           2017. 04.23. írásban, az erősorrend ívvel együtt.

 Nevezési díj:                      bruttó 12.700.-Ft. (nettó 10.000.) csapatonként

Játékidő:                             90 perc (1 h 30 m) 40 lépésre, majd további 30 perc az összes lépésre,           Mindkét játékszakaszban megtett lépésenként + 30 másodperc fix többletidővel

Játéknapok:                       2017.05.07., 05.14., 05.21.,

                                                           NB I/B osztályozója

Lebonyolítás:    egyfordulós körmérkőzés

Nevezés:           NB II csoportjainak bajnokai

Besorolás          területileg két elkülönülő csoportba történik:

„nyugati”:        Asztalos, Breyer, Széchenyi

„keleti”:            Barcza, Erkel Tóth

Feljutás:

a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak fel az NB I/B osztályába a  2017/2018-as  évadra.   Összesen négy csapat

Továbbjutó az a csapat, amely a mérkőzéseken, a táblán elért pontszámítás szerint  több pontot ér el. Pontegyenlőség esetén, a magasabb táblán összesítve több /pontot  elérő csapat(ok) a továbbjutó(k) /előbb az első tábla, ha ez egyenlő, a második tábla, stb./. Teljes azonosság esetén sorsolás dönt.  Ha a nevező csapatok száma 4 vagy kevesebb, akkor az osztályozó mérkőzések nem kerülnek megrendezésre és a benevezett csapatok feljutnak az NB I/B-be. 5 csapat nevezése esetén (3-2) csak a 3 csapatos csoport kerül megrendezésre. A megrendezett 3 csapatos csoportból 2 csapat jut tovább.

NB II. osztályozója:

Lebonyolítás:          két csapat nevezése esetén két mérkőzés, több csapat nevezésekor                                          egyfordulós  körmérkőzés.

Nevezés:               

NB II osztályozójára a területi bajnokok nevezhetnek, amennyiben  a területi  Szövetségük a nevezésüket igazolja és a bajnokság végeredményének táblázatával,  a csapatbajnokság érvényes erőlistáival, a Versenybíróságnak a nevezési határidőig megküldi. Ha a bajnok nem nevez az osztályozóra, a megye a második helyezettjét beajánlhatja, akinek az indulását a Versenybíróság kivételes esetekben engedélyezheti  A területi bajnokok ún. „regionális” győztesei (hat csapat) lesznek jogosultak nevezni az NB II-ből kiesett csapatok helyére

Továbbjutó:

az a csapat, amely a mérkőzéseken összesített játszmapontok szerint több pontot   ér  el. Pontegyenlőség esetén, a magasabb táblán összesítve több pontot elérő csapat  a továbbjutó (előbb az első tábla, ha ez egyenlő, a második tábla, stb.) Teljes  azonosság esetén sorsolás dönt..

Korlátozások:           

Az osztályozón a résztvevő csapatok a 2016/17. évi bajnokságban, az utolsó  fordulóban érvényes erősorrend ívük alapján indulhatnak

A csapatokon belüli létszám 12 fő, melyben két ifjúsági:                                                                                       1998.01.01-jével, vagy ezután született – játékos szerepeltetése kötelező.

Mérkőzésenként legfeljebb kettő külföldi és 3 vendégjátékos játszhat az NB-és Versenykiírásnak megfelelően. Az osztályozón azok a játékosok játszhatnak akik szerepelnek csapatuk erősorrend ívén és legalább egy játszmát játszottak. Azok a vendégjátékosok, akik bajnokság során legalább egy fordulóban már játszottak. és Csb I. fordulója előtt írásban nyilatkoztak, a 2016/17 évi NB CsB Versenykiírásában foglaltak szerint. A területi csapatban játszó és NB-ben „vendégjátékos” engedéllyel rendelkező, valamint egy másik területi bajnokságból vendégként játszó játékosokra is vonatkozik a 12) f) alpont szerinti nyilatkozat tétel.

A rendezésre és lebonyolításra a 2016/17 évi NB CsB Versenykiírása érvényes.

Letölthető versenykiírás: OSZTÁLYOZÓK VERSENYKIÍRÁSA