A verseny helyszíne

Budapest

Budapest
A verseny kezdete
2018.11.10
A verseny vége
2018.11.10
Versenykiírás
Online nevezés


Versenykiírás

Sárkány DSE nyílt villám
sakkverseny-sorozat

Helyszín: Sárkány DSE sakk klubhelyisége

Cím: 1174 Szabadság utca 24. I. emelet

(a Budapest-Keleti–Újszász-Szolnok vonalon fekvő Rákoshegy vasútállomás közvetlen közelében, megközelíthető a 46, 98, 168E, 198 jelzésű buszokkal. Hétvégén a zónázó vonat Keleti pu. irányából Sülysáp felé óra 13:50-kor indul; Sülysáp irányából Keleti pu. felé 13:24-kor indul)

A versenyek időpontja:  
2018. november 10., szombat, 14:202
2018. december 15., szombat, 14:20
2019. január, február, március, április, május

Csoportbeosztás:             A résztvevők egy csoportban játszanak, de 31 fő felett a játékosok két csoportra lesznek bontva az értékszámok mediánja szerint. Ebben az esetben az erősebb csoport legalacsonyabb három és a gyengébb csoport legmagasabb három élős játékosa dönthet úgy, hogy a másik csoportban játszik.

Időbeosztás:                     Résztvevők számától függően 7 vagy 21 fő felett 9 fordulós svájci rendszer. Tempó: 3 perc plusz lépésenként 2 másodperc. A várakozási idő: 3 perc.

Nevezési díj:                    600 Ft.

18 év alattiak, nyugdíjasok, munkanélküliek, egy családon belül több játékos nevezésekor illetve a nők és XVII. kerületi csapatok játékosai 50% kedvezményben részesülnek előzetes nevezés esetén. A verseny előtti péntekig nem nevező játékosoknak 1000 forint. Az első három 2200 élő felett nevező játékos ingyenesen vehet részt.

Nevezési tudnivalók:      A versenyterem kapacitása miatt csak 41 fő nevezését tudjuk elfogadni. Az előzetesen nevezőket visszaigazoljuk. A verseny nyílt, bárki részt vehet, versenyengedély nélkül is, mivel a verseny a FIDE felé leadásra nem kerül.

Díjazás:                            I. helyezettnek kupa, a legjobb XVII. kerületi játékosnak különdíj. I–III. helyezetteknek érem, továbbá a nevezési díjbevétel 30%-a kerül bruttó összegben az első helyezett javára kiosztásra. A kifizetés a NAV-nak leadandó adatok megadása után történik, adókártya nélkül nincs kifizetés, adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgár számára sem.

Aki a hét fordulós sorozatból legalább öt versenyen részt vett, összesített pontszámot is kap legjobb öt eredménye alapján, melyet a végén külön értékelünk.

Holtversenyes helyezések eldöntése: Buchholz számítás, progresszív érték, egymás elleni eredmény.

Egyéb tudnivalók:           Ha valamely játékos túllépi a meghirdetett várakozási időt, a további fordulókról törlésre kerülhet a vezető versenybíró döntése alapján. A végeredmény megtalálható lesz a www.sarkanydse.hu weboldalon. Az indokolatlanul visszalépő vagy súlyos sortszerűtlenséget elkövető versenyzők ellen a Magyar Sakkszövetség fegyelmi eljárást indít.

Nevezés:                           Nádasi Balázs, (70) 378-53-28, sdse17@gmail.com

Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!