A verseny helyszíne

Budapest

Budapest
A verseny kezdete
2018.09.09
A verseny vége
2018.09.09
Versenykiírás


Versenykiírás

XVII. kerületi Nyílt Rapid Sakkbajnokság

Helyszín: Sárkány DSE sakk klubhelyisége

Cím: 1174 Szabadság utca 24. I. emelet

(a Budapest-Keleti–Újszász-Szolnok vonalon fekvő Rákoshegy vasútállomás közvetlen közelében, megközelíthető a 46, 98, 168E, 198 jelzésű buszokkal. Hétköznap a vonat Keleti pu. irányából Sülysáp felé óra 20-kor és óra 50-kor indul; hétvégén pedig óra 50-kor indul.)

A verseny időpontja:   2018. szeptember 9.

Fordulók rendje:       

1–7(–9). forduló: 2018. szeptember 9-e vasárnap 9,20-tól.

Versenyforma és időbeosztás:  résztvevők számától függően 7 vagy 25 fő felett 9 fordulós svájci rendszer. Tempó: 15 perc plusz lépésenként 5 másodperc. A várakozási idő: 10 perc.

Vezető versenybíró:        Nádasi Balázs. A többi versenybíró a helyszínen kerül ismertetésre.

Nevezési díj: 1000 Ft

18 év alattiak, nyugdíjasok, munkanélküliek, egy családon belül több játékos nevezésekor illetve a nők és XVII. kerületi csapatok játékosai 20% kedvezményben részesülnek előzetes nevezés esetén. Előre nem nevező játékosok a versenyen +500 Ft felárat fizetnek. Az első három 2200 élő felett nevező játékos ingyenesen vehet részt.

Nevezési tudnivalók:      Határidő: a verseny kezdete előtt egy nappal 20 óráig. Az ez utáni nevezés helyszíni nevezésnek számít. A versenyterem kapacitása miatt csak 41 fő nevezését tudjuk elfogadni. Az előzetesen nevezőket visszaigazoljuk.  A versenyen versenyengedély nélkül is részt lehet venni, a verseny a FIDE felé leadásra nem kerül.

Díjazás: I. helyezetteknek kupa, a legjobb XVII. kerületi játékosnak különdíj. I–III. helyezetteknek érem, továbbá a nevezési díjbevétel 33%-a kerül bruttó összegben kiosztásra. A kifizetés a NAV-nak leadandó adatok megadása után történik, adókártya nélkül nincs kifizetés, adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgár számára sem.

Holtversenyes helyezések eldöntése: Buchholz számítás, progresszív érték, egymás elleni eredmény.

Egyéb tudnivalók:           Ha valamely játékos túllépi a meghirdetett várakozási időt, a további fordulókról törlésre kerülhet a vezető versenybíró döntése alapján. Az előzetes nevezők névsora és a végeredmény megtalálható lesz a www.sarkanydse.hu weboldalon. Az indokolatlanul visszalépő vagy súlyos sortszerűtlenséget elkövető versenyzők ellen a Magyar Sakkszövetség fegyelmi eljárást indít.

Nevezés:                           Nádasi Balázs, (70) 378-53-28, sdse17@gmail.com

Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!

a