Sakktábor a Balaton partján

A verseny helyszíne:

Balatonföldvár

A verseny időpontja: 2015.08.23 - 2015.08.30
Versenykiiras:taborriviera15.docx
Online nevezés: husi-sc@t-online.hu

­­­­­­­Sakktábor

a Balaton partján,Balatonföldvár,

Riviéra Park Hotel,

2015. augusztus 23-30.

A Hűvösvölgyi Sakkiskola Sport Club (HÜSI SC) egy szezonzáró sakktábort szervez gyerekeknek a XXI. Talentum Kupa nemzetközi sakkverseny helyszínén és azzal egyidejűleg. Táborunkban minősítésre és sport­egyesületi tagságra való tekintet nélkül bárki részt vehet. Gyerekeket kísérő nélkül is fogadunk (felügyeletüket pedagógusok látják el), ugyanakkor kedvező ár – szolgáltatás arány mellett tudunk a sakkoktatásban részt venni nem kívánó családtagoknak is nyaralási lehetőséget ajánlani. A sakkfoglalkozások részeként verseny(ek)re is sor kerül. Ez alapvetően egy 20-20 perces gondolkodási idejű, gyakorló jellegű rapid verseny (külön nevezési díj felszámítása nélkül), de a sakktábor résztvevői a rapid helyett (vagy akár a mellett) választhatják a Talentum Kupa bármelyik (A-B-C) csoportját is.

 

Táboraink fő jellemzője (a gyönyörű környezet mellett) az intenzív, precízen megtervezett sakkoktatás. A naponta több órányi elméleti és gyakorlati sakkfoglalkozások közé “pihentetésül” sportórákat iktatunk, ilyenkor a gyerekek – felügyelet mellett – játszhatnak, focizhatnak, fürödhetnek, pingpongozhatnak stb. A gyerekeket kor és tudásszint szerint 6-10 fős csoportokba osztjuk. Az edzéseket forgószínpad-rendszerben tartjuk.  A jelentkezések lezárása után órára lebontva megtervezzük a tábor edzésrendjét, vagyis azt, hogy egy-egy adott időpontban melyik gyerek melyik teremben, melyik edzővel, milyen témával fog foglalkozni.

 

A tábor helye: Riviéra Park Hotel***, Balatonföldvár, Somogyi B. u. 5-7. A szálloda közvetlenül a Balaton partján fekszik, saját strandja kb. 500 m hosszú. Hét hektáros, ősfás parkjában röplabda-, tenisz-, minigolf pálya, ping-pong asztalok, trambulin, szalonnasütéshez kialakított grill kert, tábortűzrakó hely áll rendelkezésre. A szobák, apartmanok különböző színvonalúak, de valamennyi saját fürdőszobás és hűtőszekrénnyel felszerelt, többségük északi fekvésű, így kellemesen hűvös. A főépület halljálban korlátlan a wifi internet-elérési lehetőség. A szálloda zárt területén ingyenes a parkolás. Bővebben lásd a www.husi-sc.hu vagy a www.rivieraparkhotel.hu honlapon és a szálloda egyéb internetes elérhetőségein (www.szallas.hu stb.).

 

A részvételi költség 49.990.- Ft, oktatással és teljes ellátással az augusztus 24-i reggelivel kezdődően és az augusztus 30-i ebéddel bezárólag, szállás a III. szálló kétszobás, 4 fekhelyes apartmanjaiban).

 

Részvételi költség napközis rendszerben (oktatás, felügyelet, ebéd): 22.990.- Ft.

A fenti árak tartalmazzák a rapid nevezési díjat is (de az esetleges Talentum Kupáét nem).

 

A családdal érkezők a gyerekeknek ajánlott – legolcsóbb (bár színvonalas, saját fürdőszobás, hűtős) – szállás helyett természetesen más, még igényesebb elhelyezést is választhatnak, a Talentum Kupára kiajánlott, alább részletezett árakon:

 

Szállásköltség 1 főre  (aug. 23-30. között 7 éjszakára, első éjszaka 23-án, utolsó éjszaka 29/30-án):

a III. szállóban (a szobák fele északra, fele délre néz, mindegyikben hűtő és beépített konyhapult van, de tévé nincs):

 

  • 1 fő szállása kétszobás, 4 fekhelyes apartmanban (min. 3 fő/ap.)  28.000.- Ft             (4000.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • 1 fő szállása kétágyas szobában                 30.800.- Ft             (4400.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • Kétágyas szoba 1 fő részére:                 49.000.- Ft             (7000.- Ft/fő/éj + reggeli)

az I. szállóban (mindegyik szoba balatoni panorámás, északi fekvésű, hűtős, tévés, de a Delux ap. kivételével konyha nélküli):

 

  • 1 fő szállása standard kétszobás apartmanban (2 fő/ap.)                 42.000.- Ft             (6000.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • 1 fő szállása standard kétszobás apartmanban (3-4 fő/ap.)                 35.000.- Ft             (5000.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • 1 fő szállása standard háromszobás apartmanban (4-5 fő/ap.)                 35.000.- Ft             (5000.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • 1 fő szállása Superior kétágyas szobában                 52.500.- Ft             (7500.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • Superior kétágyas szoba egy fő részére                                                66.500.- Ft             (9500.- Ft/fő/éj + reggeli)
  • 1 fő szállása Delux légkondicionált apartmanban (min. 2 fő/ap.)                 70.000.- Ft            (10000.- Ft/fő/éj + reggeli)

 

  • + 500,- Ft/éj kötelező reggeli, + idegenforgalmi adó 420 Ft/fő/nap (18 év fölöttieknek).

A vastag betűvel szedett árat kell abban az esetben is kifizetni, ha a vendég – saját kérésére – nem a teljes időre veszi igénybe a szállást.

Kedvezmény:   a szállásdíj 5 %-a  minimum 6 fő egyidejű közös jelentkezése esetén.

Napi háromszori étkezés:  (kontinentális jellegű, hideg svédasztalos reggeli, háromfogásos menü ebéd, kétfogásos menü vacsora éttermi felszolgálással, az augusztus 24-i reggelivel kezdődően és az augusztus 30-i ebéddel bezárólag): 16.600.- Ft/fő.  A kötelező reggelin kívül bármilyen összetételű részétkezés is kérhető.

Tételes árak: felnőtt adagok: reggeli 500 Ft/nap, ebéd 1100 Ft/adag, vacsora 900 Ft/adag, (2500 Ft/nap).

 

Edzők, oktatók: az ifjúsági korú versenyzők edzésében és/vagy az iskolai sakkoktatásban nagy rutinra szert tett, magas minősítésű sakkedzők, ill. tanárok: Ábel Lajos nemzetközi mester, Tusák József és Valis János. Gyerekszerető pedagógusaink a szabadidő hasznos eltöltésében is segítenek. Tanáraink a szabadidejükben – igény esetén – egyéni oktatást is vállalnak.

Táborvezető: Valis János mesterjelölt, a budapesti Áldás Utcai Általános Iskola volt tanára (jelenleg nyugdíjas), a HÜSI SC elnöke.

Ajánlott felszerelés: bármilyen füzet + íróeszköz, fürdőruha, sportöltözék, pingpongütő és -labda, valamint a TB-kártya másolata.

Jelentkezni, tájékoztatást kérni lehet: levélben: HÜSI SC, Valis János, 1028 Budapest, Gyöngyvirág u. 13., E-mail: husi-sc@t-online.hu ,tel/fax: (+36 – 1) 397-1719, 398-7220, tel.: +36-20-934-3066.

Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2015. július 20. (utána a szabad férőhelyek függvényében, pótdíjjal).  Minden – nem személyes – jelentkezést írásban visszaigazolunk.

A jelentkezésekben kérjük megadni: a kért ellátást (pontosan meghatározva), a gyermek pontos születési idejét, versenysakkozóknál az értékszámot, amatőröknél a sakkozói múltat. (A megfelelő csoportbeosztást csak ennek alapján tudjuk elvégezni.)

Fizetési feltételek: 30 % előleg a jelentkezéskor, a maradék a tábor indulásakor. A helyszíni fizetést SZÉP kártyával is lehet teljesíteni. Az előleget személyesen, átutalással, illetve a visszaigazoláskor megküldött csekken lehet befizetni. (Kérjük, hogy visszaigazolás nélkül ne fizessenek előleget, mert a befizetés nem pótolhatja, hanem csak kiegészíti a jelentkezést!) A befizetésekről számlát adunk. A korlátozott számú férőhely miatt a jelentkezéseket a befizetések (az előlegek számlánkra érkezésének) sorrendjében tekintjük véglegesnek, továbbá amennyiben az előleg befizetése nem történik meg a visszaigazolástól számított 3 munkanapon belül, 2000.- Ft/fő pótdíjat számítunk fel.

A július 20. utáni jelentkezőket megpróbáljuk elhelyezni, de azt garantálni már csak a szálloda szabad kapacitásának függvényében, nagymértékben csökkent eséllyel tudjuk.

Visszalépés esetén az előlegből csak az étkezési költségekre vonatkozó részt tudjuk visszafizetni, amennyiben a lemondás legkésőbb augusztus 15-ig történik.

Gyülekezés, a gyerekek átvétele, ill. átadása, utaztatás: Jelentkezés a tábor helyszínén, aug. 23-án délután 14.00 – 19.30 között. Tábornyitó 20.00-kor. Figyelem! Többi sakktáborunktól eltérően itt a beérkezés napján nincs vacsora! A tábori szakmai program az aug. 30-án (várhatóan) 14.00-kor kezdődő eredményhirdetéssel ér véget.

Budapest, 2015. július 12.