Zalakaros

Magyarország legerősebb és legnagyobb múltú nyílt versenye hagyományosan az MGKSI korosztályos döntők előtti felkészülési tornája is.

A legtöbb játékosunk a 2300 alattiak „B” csoportjában indult. Krstulovic Alex végig az élmezőnyben játszott és Pribelszky Bence is az üldözőboly állandó tagja volt. Simon Lilivel együtt ők hárman kategória díjakat is nyertek. Kelemen Szabolcs nyújtott még kiemelkedő teljesítményt az Iskola tanulói közül. Az 1700-1800 alatti hallgatóinknak nem teljesen ideális a verseny erőssége, de két forduló után már ők is izgalmas partikat játszottak. A játszmákra a kisebbeket Pálkövi József és Mészáros András remekül felkészítette. A fiatalok lelkesen figyeltek az edzéseken és rendszerint hosszú, küzdelmes partikat játszottak. Remélhetőleg otthon alaposan kielemzik egyéni edzőikkel a versenyt majd a hibákat kijavítva szakmailag és lelkileg megerősödve érkeznek a lellei tornára. A játékosok együttesen körülbelül 600Élő pontszámot nyertek; de ennek nincs akkora jelentősége, az újonnan bevezetett 40-es szorzó is csak tovább csökkenti a pontszámok értékelhetőségét.

Eredményeink: Krstulovic Alex 6,0pont, Pribelszky Bence 6,0pont, Czupor Attila 5,5pont, Simon Lili 5,0pont, Kelemen Szabolcs 4,5pont, Kovács Judit 4,0pont, Járó Benjámin 4,0pont, Gombócz Ferenc 3,5pont, Majoros Rózsa 3,5pont, Tóth Nikoletta 3,5pont, Juhász Judit 8/3,0pont, Kovács Patrik 6/3,0pont, Pál István 2,5pont, Király Barnabás 2,5pont, Tóth Gergely 2,5pont.

Az „A” csoportban három fiatalunk játszott mind a hárman 9/4,5pontot gyűjtöttek. Kántor Gergely az U20 bajnokság ezüstérmes helyén végzett. Az első fordulóban sötéttel legyőzte a későbbi torna győztes 2650Élős Kovalenko nagymestert! Gledura Benjámin remizett Melkumyan nagymester ellen és 2.fordulóban közel állt a meglepetéshez Ragger ellen is. Kozák Ádám az első fordulóban hagyta ki a legnagyobb esélyét egy GM elleni nyerésre, tisztelőnyös állását nem sikerült győzelemre váltania Prohászka nagymester ellen.

Az Iskola tagjainak többsége közösen utazott, étkezett és egy apartmanban lakott. A szülőkkel, edzőkkel együtt 20főről Vida Mónika gondoskodott kisebb-nagyobb segítséggel. Odaadó munkájának köszönhető, hogy a tábor kiválóan sikerült és a gyerekek jól érezték magukat! Köszönjük!

Az eredményekhez és a játékhoz mindenkinek gratulálunk!

VS

Egy hozzászólás a(z) “Zalakaros” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.