Októberi tábor

A szeptemberi kicsit foghíjas tábor után most szinte teljes létszámban részt vettek tanulóink az Iskola edzésein. Pásti Áron személyében pedig egy új tanulót is üdvözölhettünk Mátraházán.

A Király csoportban Ruck Róbert nagymester vendégeskedett és fő témája a caro-cann védelem egyik típus középjátékállása volt. A gyerekek gyakorló partikat játszottak és teszt feladatokat is megoldottak az adott témára.
Az egyik Vezér csoport vendég előadójaként Galyas Miklós nk. mester döntően az ellenkezőszínű futós középjáték állásokat elemezte a fiatalokkal, de végjátékok, taktikai feladatok is szerepet kaptak a két nap során.
A fejtőversenyeken visszatértünk a 12 feladatos tesztekhez. A Király csoportban Gombócz Ferenc, a Vezér csoportokban Tran Dávid és Gaál Zsóka bizonyultak a legjobbaknak. A 6-6 közös feladatot és ők valamint Juhász Ágoston oldotta meg legsikeresebben. A villámverseny ismételten Horváth József nagymester sikerét hozta, de az ezüstérem nem kis meglepetésre Ocztos Dominikhez került, aki egyedül remizett a nagymester ellen. Csoportjaikban Tancsa Tamás és Gombócz Ferenc lettek a legjobbak, míg a lányoknál Gaál Zsóka szerezte a legtöbb pontot.

Versenyek

A legtöbb tanulónk elindult a székesfehérvári tornán, ahol többen is remekül helytálltak. Dibusz Domonkos és Gombócz Ferenc 4,5-4,5 pontot elérve növelték Élő pontjaikat és az MGKSI legjobbjai voltak. Kiemelést érdemel még a 4,0-4,0 pontot elérő Pásti Áron és Tran Dávid valamint a végig erősekkel játszó 3,5 pontot gyűjtő Pásztor Balázs.
Nagy örömömre ketten is elindultak az Első Szombat októberi versenyein. Öngüt Tomi az IM csoportban szerzett értékes tapasztalatokat IM ellenfelekkel játszva. Tancsa Tomi is összekerült két rutinos IM-mel a FIDE csoportban ráadásul 100 feletti Élőt is begyűjtött.
Hegedűs Luca a korondi tornán végig 1900 felettiekkel játszva nyert 74 Élő pontot.
Októberben körülbelül annyi Élőt nyertek tanulóink amennyit a nemzetközi korosztályos versenyeken elveszítettek szeptemberben. Gratulálunk a sikeres szereplőknek!

http://chess-results.com/tnr308129.aspx?lan=1&art=1&rd=7&wi=821

November sem lesz eseménytelen. Ifjúsági csapatbajnokság Szombathelyen, erős nyílt versenyek Tiszaújvárosban majd a hónap végén újra Mátraháza Papp Gábor és Szabó Krisztián vendégelőadókkal. Sok sikert a résztvevőknek!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.