Kiemelkedő eredmények a miskolci Diákolimpia döntőn!

Rengeteg tanulónk volt érdekelt az országos diákolimpiai döntő L1-L4 és F1-F3 (összesen hét) korcsoportjaiban így nagy érdeklődéssel vártuk a tornát.

L1 – mezőnyében Gaál Zsóka hozta a papírformát 6/5,0 pontjával magabiztosan lett bajnok!
A L2 tornát a nem MGKSI tag Barcza Lora nyerte meg 9/8,0 ponttal, mögötte végzett a három induló hallgatónk. Tóth Nikoletta holtversenyes első lett 8,0 pontjával ő egyedül a bajnoktól kapott ki. Hegedűs Luca bronzérmet szerzett 6,0 ponttal, míg a szintén 6,0 pontos Karácsonyi Kata győzte le egyedül a bajnokot, sajnos a dobogóról éppen lemaradt.
L3 bajnoka teljesen megérdemelten Majoros Rózsa 7,0 ponttal. A riválisait mind legyőzte, apró szépséghiba csak két váratlan veresége. Az ezüst érmet Juhász Judit nyerte 6,5 ponttal, Ollé Rebeka a 7.helyen fejezte be a versenyt 5,5 ponttal.
A L4 korcsoportos lányok teljesen igazolták az Élő pontok helyességét, az első három helyen az első három kiemelt, a kiemelés sorrendjében végzett. Kovács Judité az arany 8,5 ponttal, a lellei bajnok Lengyel Andrea 7,5 ponttal bronzérmes lett.

F1 – a hét fős mezőny bajnoka Palczert Mátyás 6/5,5 ponttal, az ezüstéremTancsa Tamásé 5,0 ponttal, míg Tóth Gergely a 4. helyen végzett 3,0 ponttal. Matyi és Tamás az utóbbi időben intenzívebben sakkozik otthon, talán ennek a munkának is köszönhető a sikerük.
F2 – a torna számunkra talán legkellemesebb meglepetése Gombócz Ferenc bajnoki címe! Ferike veretlenül 7,5 pontot gyűjtve lett első, legyőzve a csoport esélyesét Borhy Marcellt. Remélhetőleg egy ilyen siker elég ahhoz, hogy önbizalma is nagyot erősödjön, ami újabb kiváló eredményekhez fog vezetni. A tavalyi évben még hallgatónk volt Járó Benjámin aki az utolsó fordulóban ugyan vesztett de így is megszerezte az ezüstérmet. Kovács Patrik 5,5 ponttal a 10.helyen, míg Pásztor Balázs és Kozsik Bende 4,5-4,5 pontot gyűjtve a 15. és a 17. helyen fejezte be a versenyt. Mind a ketten remekül indultak, de egy-egy váratlan vereség után nem voltak képesek javítani.
F3 – ebben a csoportban indult a legtöbb tanulónk és az első hely kivételével szinte minden helyezést megszereztünk. A bajnoki kupa a 7,0 pontot elérő Leszkó Bencéhez került, aki az utolsó két fordulóban legyőzte az 1. és 2. helyen kiemelt sakkozóinkat Alexet és Bencét. A kisebb külső köröknek köszönhetően nem játszott a holtversenyes első helyen végzett Persányi Barnabással. Pribelszky Bence 6,5 ponttal bronzérmes lett. A verseny nagy esélyesének most nem ment annyira a játék 6,0 ponttal 4. lett Krstulovic Alex. A többiek eredményei: Kovácsy Barnabás 6,0 pont 6.hely, Öngüt Tamás 6,0 pont 8.hely, Karácsonyi Gellért 5,5 pont 9.hely, Kelemen Szabolcs 5,0 pont 15.hely, Fazekas Milán 5,0 pont 19.hely.

A hét csoportból 5-ben arany érmet szereztünk a maradék kettőben pedig holtversenyes 1.-2. helyezést elérve ezüstöt! Fantasztikus eredménynek érzem és közel hasonlónak is nagyon örülnék Balatonlellén. Lellén más mezőny és más korcsoportok lesznek, de bízunk a gyerekekben.

A pontos éremlistánk: 5 arany, 4 ezüst, 3 bronz.

Gratulálunk az eredményekhez!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük