PROChessLeague, 5. forduló – Jönnek az oroszok!

Jönnek az oroszok!

Már az ötödik kör következik a PROChessLeague Online versenyben, ahol a magyar színeket a Hungary Hunters csapata képviseli, akiknek ezúttal az orosz Russia Wizards lesz az ellenfele.

A Hungary Hunters a keleti csoportban szerepel, másik hét csapattal együtt. Jelenleg India vezet, őket követi Örményország és Oroszország. A magyarok a hatodik helyről várják a folytatást. A csoportkör legjobb négy helyezettje jut tovább, így a hátra lévő három fordulóban még két helyet kell előre lépniük a mieinknek a továbbjutáshoz.

A verseny lebonyolítása összetett: egy mérkőzésen 4 fős csapat játszik az ellenfél 4 fős csapatával úgy, hogy minden játékos a másik csapat minden játékosával összecsap, így egy mérkőzés összesen 16 játszmából áll. Minden egyéni pont számít, de ezen felül a csapat győzelem, vagy döntetlen is pontokat ér.

A jelenleg tizenkét fős magyar csapat, a Hungary Hunters az alábbi játékosokból áll: Navara David, Gledura Benjamin, Bánusz Tamas, Predojevic Borki, Erdős Viktor, Márkus Róbert, Prohászka Péter, Papp Gábor, Mihók Olivér, Antal Gergely, Kozák Ádám, Hoang Thanh Trang.

A mérkőzések online követhetők a chess.com platformján, valamint Papp Gábor és Gara Tícia élőben közvetíti és kommentálja a játszmákat. Az 5. fordulót február 5-én, 17:15-kor kezdődik!

Az állás a 4. forduló után:

Az 5. forduló táblánként:

 

Kapcsolódó oldalak:

Hajrá, magyarok!