Olaszországban sikerrel szerepeltek a Központi Sakkiskola versenyzői

ARCO OPEN 2022

A Központi Sakkiskola évadzáró versenyprogramjaként jelentős létszámban (30 fővel) indultunk Olaszországba, hogy a festői Arco város 44. alkalommal megrendezett nyíltversenyén, egy kis nemzetközi tapasztalatszerzés mellett állítsuk feladat elé fiataljainkat.

Bizony nem mindegy, hogy hol, milyen körülmények között, milyen hangulatban versenyez az ember. A környezet, a versenyterem, az esemény hangulata, hatással van az inspirációra, a játékkedvre, így végeredményben a versenyzők teljesítményére. Az Arco Open ebből a szempontból kifogástalan, kipróbált választás. Csodálatos versenyterem, igényes szervezés (élő-zenés eredményhirdetés), 176 fős verseny az „A” csoportban, különdíjak a fiatal korosztályban, a lányok között, már hosszú évek óta jelentenek vonzerőt számunkra. Ezúttal pedig még az időjárás is kegyes volt hozzánk, ami lehetőséget adott a napi testmozgásra és a kirándulások szervezésére is.

Két év kihagyás után, idén ismét visszatértünk tehát a Garda Tó melletti versenyhez és ezúttal sem csalódtunk. A fiataljaink zömében a verseny „A” csoportjába neveztek, a legjobb eredményt Bodrogi Bendegúz érte el, aki a kilenc fordulóból 6,5 ponttal a 9. helyen végzett.  A verseny meglepetés embere Földes Marci volt, aki 6,0 pontjával a 24. helyen zárt, a hatodik fordulóban pedig értékes döntetlent ért el Bryan Smith amerikai nagymester ellen. Az 5,5 pontosok között Turcsányi Vince (30), Herczeg Marcell (38) és Szakmári Domonkos (43) eredménye szintén kiemelendő. A lányok között Sipos Stefánia (5,0 pont) és Szarvas Nóra (4,0 pont) különdíjat nyertek.

A teljes mezőny és eredmények megtekinthetőek ITT!

A versenyen magyar siker született, a győztese Pap Gyula nagymester lett, aki 7,5 ponttal végzett az élen. Az utolsó fordulóban épp jr.Forgács Attila ellen nyert, aki kiválóan szerepelt a versenyen és a második legjobb magyar lett. A „B” csoportban Beznicza Mira bátyja, Beznicza László második helyezése szintén értékes magyar siker volt.

A hagyományos villámverseny magyar házi bajnoksággá alakult, a maróczys fiatalok letarolták a mezőnyt, az első hét helyből hatot a magyar versenyzők vitték el. A villámverseny győztese Turcsányi Vince lett 6,5 ponttal, vele azonos pontszámmal második Bodrogi Bendegúz, harmadik Forgács Attila 6,0 ponttal.

A teljes végeredmény: ITT

FOTÓALBUM: ITT

Gratulálok a versenyzőknek és köszönet a lelkes szülői csapatnak!

Molnár Béla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.