Edzők

FM AKÓTS Gábor

Akóts Gábornak hívnak, Fide-mester, sakkedző (TF 2014 és Fide-Instructor 2019). Körülbelül 20 éve foglalkozom sakkoktatással, ez idő alatt edzőként többszörös országos bajnoknak mondhatom magam.
A Központi Sakkiskolában 2014 óta – kisebb megszakítással – edzősködöm. A Közép-dunántúli Regionális Sakkiskolának pedig 2011 és 2020 között voltam igazgatója és edzője. Emellett 2013 és 2020 között az Áldás Utcai Általános Iskolában tanítottam a sakkot a gyerekeknek.
A csapatomnak, a Géniusz SE-nek ifjúsági felőle vagyok. A 2017-es és 2019-es ifjúsági csapatbajnokságot megnyertük, míg 2018-as a dobogó 3. fokára állhattunk.

IM Szabó Bence

Szabó Bence vagyok, nemzetközi mester, sakkedző. Sokszoros ifjúsági magyar bajnok, 1x ifjúsági Blitz Európa-bajnok. 8 éve foglalkozom sakkoktatással, ez idő alatt több egyéni tanítványom is dobogós helyet ért el országos ifi bajnokságokon. Volt lehetőségem 2 évig együtt dolgozni olimpiai érmes nagymesterrel is, akivel szép nemzetközi eredményeket tudtunk elérni.
Fiatalabb koromban én is a Maróczy Géza Központi Sakkiskola tanulója voltam, ezért nagy öröm számomra, hogy most én adhatom tovább a megszerzett tudásom a feltörekvő generációnak.
Láthattok még a HelloSakk twitch.tv oldalán is, mint állandó műsorvezető és szakkommentátor.