Tóth Gergely

_MG_8798A_Tóth Gergely_Gergely 2007. május 23-án született. 5 éves volt amikor a nyári szünetben megismerkedett a sakklépésekkel,  ekkor elsősorban, egy régi orosz sakk készlet harcosokként kidolgozott figurái ragadták meg a képzeletét. Ősztől 5 és félévesen kezdett el az óvodában heti egyszer sakkfoglalkozásokra járni.

4 hónapnyi sakktanulás után egyértelművé vált, hogy Gergelynek van tehetsége a játékhoz így külön edzésekre kezdett járni.

Az első versenyén, csupán fél évnyi edzés után, az U8-sok mezőnyében 5 évesként 7 partiból 4-t megnyert. Egy hónapra rá megnyerte a Hajdú-Bihar megyei óvodás bajnokságot 6 és 7 éveseket megelőzve. Így 2014. februárjában a nem hivatalos országos óvodás bajnokságon képviselte megyéjét, ahol holtversenyes 2-dik lett.  2014-ben folyamatos edzés munkával egyre többször szerepelt dobogón, vagy nyert U8-as rapid versenyeken. 2014-ben még 7 évesként, az iskolakezdés előtt, indult el az első FIDE versenyein, s 3 verseny után 1110 ELO-vel iratkozott fel a FIDE ranglistára.

Legjobb eredménye:
2015. Balatonlelle korcsoportos OB 3.hely – U8

Vissza

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

az új Központi Sakkiskola oldal