Táborok és versenyek

Márciusi tábor

Újra egy csendesebb tábort rendeztünk Mátraházán. Állandói edzőink dolgoztak a fiatalokkal. A villámtornát felnőttek nélkül körversenyes formában rendeztük meg. Juhász Ágoston nyerte a tornát a legjobb bástyásnak Földes Marci bizonyult. A rendkívül nehéz fejtőversenyen alig volt különbség a fiatalok között. A Vezérben Tancsa Tamás volt a legeredményesebb. A Bástya csoportban Turcsányi Vince és Kolimár Kristóf azonos pontszámmal végzett az élen.

Április-május tábor

A záró táborunkat április végén, május elején tartottuk Mátraházán. Igyekezett minden tanulónk eljönni legalább 2-3 napra, sőt eredményei elismeréséül Palczert Matyit is újra meghívtuk a Vezér csoportba. Egynapos előadásra hívtuk meg, állandó edzőink mellé Pintér Józsefet a Vezér csoportba és Mészáros Andrást a Bástya csoportba. Ruck Róbert nagymester is velünk egy időben dolgozott az edzőtáborban és esténként a fiatalok nagy örömére elfogadta a villámparti kihívásokat. Az edzések után a kísérő programokat is próbáltuk színesebbé tenni. Horváth József esti vetélkedőt szervezett, ahol a sakk műveltség mellett szerepet kapott a tanulóink színészi képessége is. A változékony időjáráshoz alkalmazkodva kedd délelőttre tettük át a Kékes meghódítását. Befejeződtek a létraversenyeink is. Az áprilisi fejtőversenyek győztesei Pásztor Balázs és Turcsányi Vince voltak még az éves összetettben Pásztor Balázs és Kolimár Kristóf végzett az élen. A villámtornát Horváth József nyerte Pásztor Balázs előtt. A legjobb bástyás Megyaszai Balázs lett. Az összetettben Tancsa Tamás és Kolimár Kristóf végeztek a csoportjaik élén. Kristóf ebben a hónapban a Vezér csoportban sakkozott éves munkája és a májusban nyert két országos bajnoki címe elismeréséül.

Miskolc Diák Sakkolimpia

A szokásokhoz híven az összes induló tanulónk bejutott az országos döntőbe! Legtöbb résztvevőnk az F2 és F3 korcsoportokban állt rajthoz. A megrendezett 11 korcsoportból 10-ben jelenlegi vagy korábbi tanulónk szerezte meg az aranyérmet! Az egyetlen kivétel a 8,5 ponttal L5 győztes Gömböcz Zsófia. A három csoportunkból a legkellemesebb meglepetéseket a legkisebbek a Huszár csoport tanulói okozták. Karácsonyi Bánk nyerte a F1 fiúk tornáját a jóval esélyesebb Bástya csoportos Hajdu Marci előtt, míg a szintén huszáros Panda Barnabás több éremesélyest is megelőzve ezüstérmes lett a bástyás 8,5 ponttal bajnok Kolimár Kristóf mögött az F2 mezőnyében. Márkus Molli és Pásztor Balázs nyerte meg még a csoportját.

Hajdúböszörmény Rapid Bajnokság

Sok érmet szereztünk ezen a tornán is, de kevésbé sikeresen szerepeltünk Miskolchoz képest. Márkus Molli egyéniben és csapatban is bajnok lett és Kolimár Kristófnak is sikerült dupláznia országos bajnoki címeinek a számát. A holtversenyes első Hajdu Marci is csak hajszállal maradt le a bajnoki aranyról.

Egyéni érmeseink a két országos versenyen: Márkus Molli és Kolimár Kristóf 2-2 aranyérem, Pásztor Balázs 1 aranyérem és 1 ezüstérem, Karácsonyi Bánk 1 aranyérem, Hajdu Márton és Tran Dávid 2-2 ezüstérem, Panda Barnabás 1 ezüstérem, Tóth Nikoletta és Földes Márton 1-1 bronzérem.

Az év legrangosabb felnőtt versenyén a Tavaszi Fesztiválon is szép számmal képviseltettük magunkat. Pásztor Balázs az „A” csoportban, Tóth Nikoletta és Juhász Ágoston a „B” csoportban értek el remek eredményeket. Több tanulónk is az „A” csoport kemény küzdelmét választotta a kényelmesebb megoldás helyett. Bízom benne, hogy fontos tapasztalatokat szereztek az erősebbek elleni játszmákban és a következő tornákon kamatoztatják a tanultakat.

Nem az Iskolánk tagjai, de többen is fantasztikus teljesítményeket nyújtottak az elmúlt időszak tornáin. Érdemes itt is beszámolni sikereikről. A Tavaszi Fesztiválon a szombathelyi Borhy Marcell 5 forduló után 2800 feletti teljesítménnyel, erős nagymestereket legyőzve vezette a tornát! A folytatásban már nem ment ennyire jól neki, de a megérdemelt IM norma mellé még a közel 200Élő pont nyerés jól mutatja a teljesítménye nagyságát. A kisújszállási Csiki Endre a felnőtt Európa bajnokságon ért el hasonlóan kimagasló eredményt. Erős nagymesterek sorával megküzdve teljesített IM normát. Persányi Barnabás kisebb tornákon és a csapatbajnoki küzdelmeken nyújtott egyenletesen jó játékot és lépte át a 2400-as Élő határt.

Gratulálunk az eredményekhez és további sikereket kívánunk!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük