Novemberi tábor és versenyek

A versenyekkel való ütközések miatt sokan hiányoztak a táborból. A hangulat ugyan, így csendesebb volt, de az itt lévőkre nagyobb figyelem jutott és a hiányzóknak elküldjük a tábor anyagát. Állandó edzőink dolgoztak a gyerekekkel a héten. A villámtornát ezúttal edzők nélkül körmérkőzéses formában rendeztük meg. Két hölgy holtversenyben nyerte meg a tornát, nem kis meglepetést okozva. Tóth Niki és Márkus Molli 7-ből 5,0–5,0 pontot ért el. A holtverseny eldöntése Nikinek kedvezett ezzel ő az MGKSI villám tornáink első női győztese! A fejtőversenyeken a remekül fejtő Pásztor Balázs végzett az élen a Vezér csoportban. A Bástya csoportban borult a papírforma és Turcsányi Vince végzett az első helyen Megyaszai Balázs előtt.

Tanulóink közül hárman is elindultak a korosztályos világbajnokságon. A 17. helyen végző Hajdu Marci lett a magyar küldöttség legeredményesebben szereplő tagja. Tóth Lili és Földes Marci a korcsoportok fiataljaiként gyűjtöttek tapasztalatokat a nemzetközi versenyekről.
Juhász Ágoston az U16 válogatott tagjaként a törökországi U16 csapat világbajnokságon szerepelt. A döntően 13 évesekből álló fiatal csapat a 24. helyen fejezte be a tornát.
Tran Dávid egy erős római nyílt versenyen próbálta ki magát eredményesen.
A Huszár csoportos újoncunk Mátyássy Lázár újabb tornát nyert meg!
A mai napon fejeződött be Magyar Női Bajnokság, ahol a Központi Sakkiskolát Gaál Zsóka képviselte. Aktív MGKSI tag most játszott először zárt magyar bajnokságon. Zsóka remekül szerepelt és szinte az utolsó pillanatig a 2. helyen állt. A helyezés megtartásához egy aprócska fél pont kellett volna az utolsó két partiból. Elfáradt, így ez nem sikerült, de az eredmény nagyon szép egy 11 éves kislánytól és lesz ő még női bajnok is hamarosan.

A magyar csapat a korosztályos világbajnokságon
Tran Dávid
Gaál Zsóka

Gratulálunk az eredményekhez!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük