XXX. Zalakaros Sakkfesztivál

Az év legrangosabb versenyén népes csapattal vettünk részt. Állandó vendégeinkkel együtt 19 tanulónk indult a tornán, ez remek alkalmat adott az egyébként különböző korcsoportokban indulók összehasonlítására.
Karácsonyi Gellért indult egyedül az „A” csoportban és újabb hasznos tapasztalatokat szerezhetett az erős versenyzők ellen. A „B” versenyen Pribelszky Bence szerezte tőlünk a legtöbb (5,5) pontot, de neki sem ment olyan jól a játék, mint az elmúlt évben.
Az Iskolánk legkiemelkedőbb eredményét Karácsonyi Kata érte el, szenzációsan játszva 5,0 gyűjtött és 124 Élő pontot nyerve az U20 lányok bajnokságán bronzérmes lett! A szintén 5,0 pontot elérő Pásztor Balázs 60 Élőt nyert. A 4,5 pontot szerzők közül Juhász Judit emelkedik ki, nyert 115 Élőt és még jobb eredményt is elérhetett volna, ha nem küszködik megfázással az első fordulótól kezdve. Kovács Judit legyőzte Kiss Attila nemzetközi mestert, de a többi lányhoz hasonlóan a hajrája nem igazán sikerült. A 4,0 pontot szerzőknél Tancsa Tamás 50, míg Tran Dávid 100 Élőt nyert.
A „C” csoportban Buri Petra szerepelt legjobban 8/6,0 pontjával a 3.-4. helyen végzett.
Mészáros András edző mindenkinek a hozzáállásával elégedett volt, a legfiatalabbak közül Gaál Zsóka koncentráló képességét, küzdeni tudását emelte ki.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is népes küldöttség érkezett Indiából a versenyre. Tavaly a 2004-es születésű és már 2450 körül járó Nihal Sarin, idén a könnyen megjegyezhető nevű 2005-ös, 2470 Élővel rendelkező Praggnanadhaa jelentette a verseny egyik szenzációját. India lassan évente „kitermel” egy 12 éves, GM címhez erősen közelítő fiatalt, akik nemcsak sakktudásban, hanem szemmel láthatóan mentálisan is nagyon erősek… az ebből adódó következtetések sorát most le sem írnám.

Megjelent a Balatonlelle előtti utolsó FIDE lista. Tran Dávid elképesztő mennyiséggel növelte pontjai számát, egy hónap alatt 240-et nyert három versenyen indulva. Karácsonyi Kata 160 és Juhász Judit 115 szerzett pontja is elismerést érdemel!

Gratulálunk az eredményekhez! Sok sikert a közelgő versenyeken, a balatonlellei korosztályos döntőn!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük