Októberi versenyek

A hónap legjelentősebb versenyén ketten képviselték színeinket. Gaál Zsóka fantasztikus kezdett és a 7. forduló után még vezette az U10 lányok világbajnokságát. A hajrát már nem bírta ilyen jól erővel, de az elért 9. hely 11/7,5 pont is szép eredmény és nagyon biztató a következő évre!
Juhász Juditnak a verseny közepén volt egy remek ötös nyerő sorozata, kár, hogy a torna eleje és a befejezése kevésbé volt sikeres. Judit 6,0 pontjával a 32. helyen végzett.

Ebben a hónapban a Király csoport tagjai közül ketten is szép sikereket értek el. Persányi Barnabás a hévízi versenyen 2 nemzetközi mester ellenfele ellen 1,5 pontot szerzett a kilenc fordulós tornát 5,5 ponttal és +92 Élővel zárta ezzel most ő vezeti az MGKSI rangsorát is 2152-vel.
Öngüt Tamásnak most számolták el az Art Pub eredményét és egy csapatbajnoki győzelmét. Tomi most került először 2100 fölé (2105) és aktívan járó tagjaink között most ő a legmagasabb pontszámú. Az ő példája is jól mutatja, hogy a sakkozói pályák nem egyformák és a sakkozás szeretete, a munka előbb-utóbb meghozza az eredményeit. Tamást két évvel ezelőtt nem vettük fel a Vezér csoportba, egy évvel ezelőtt már én kértem, hogy jelentkezzen, felvesszük. Az első két hónap után kiderült, hogy rengeteget sakkozik otthon egyedül, olvassa a legfrissebb angol-nyelvű szakirodalmat. Miután finoman közölte, Józsi bácsival, hogy szép partikat mutat, ő is nézte múlt hónapban a New in Chess újságban, mi is hasonló finoman megkértük, hogy tessék szépen a Király csoportba járni a következő hónaptól. Reméljük, Horváth Csabával és Faragó Sándorral dolgozva, továbbra is ilyen látványosan fejlődik tovább.
Gehér Koppány, Füle Simon, Murányi Péter és Kovács Patrik zárt még sikeres hónapot a különböző magyar versenyeken szerepelve. Gratulálunk!

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük