A márciusi táborról

Az idei tanév során először tértünk vissza az elmúlt év állandó helyszínére, a Magyar Sakkszövetségbe. Lehetőséget próbáltunk biztosítani arra, hogy a nyílt napjainkat minél többen látogathassák. A gyerekek mellett edzők, többek között a Testnevelési Egyetem hallgatói éltek is a lehetőséggel.

Két meglepetés vendégünk is volt: A Bástya csoport tanulóinak Sinka Brigitta tartott szimultánt; míg a 80. születésnapját ünneplő Lányi Győző – Horváth József és Horváth Csaba nagymesterek nevelőedzője -, egy délutáni előadást tartott legjobb játszmáiból és mesélt játékosi, edzői pályájáról. A vendégek példát mutattak a fiataljainknak, hogy 80 évesen is lehet szeretni szép játékunkat, mely szellemileg is frissen tartja az embert!

A Király csoportnak Horváth József mellett két meghívott előadója volt. Prohászka Péter nagymester elsősorban kedvenc gyalogvégjátékaiból vizsgáztatta a csoportot, majd a délutáni közös előadáson korosztályos Európa bajnoki címéről mesélt és megmutatta a döntő játszmáját a tornáról. Horváth Tamás a Kalasnyikov változat stratégiájával, érdekesebb változataival, játszmáival ismertette meg a tanulókat.

A Vezér csoportban Szabolcsi János a Kezdeményezés megragadásának a módszerei témájában tartott előadást.

A Bástya csoport edzésein Mészáros András az ellenkezőszínű futóvégjátékokat vette át a gyerekekkel. Áprilisban a huszárvégjátékok ismertetésével fejezi be a végjáték iskolát. A másik fontos témaként a nyílt vonal szerepelt a foglalkozásain. Akóts Gábornál a Tisztek helyzete volt a fő téma Aagard könyvéből válogatott példák alapján, valamint a világbajnok-jelölti verseny érdekesebb játszmái kerültek terítékre.

Villám tornánk az eddigiektől eltérően 9 fordulós volt, de ez nem zavarta meg szakmai igazgatónkat aki ezúttal is megnyerte tornát. A legeredményesebb vendégnek Juhász Kristóf bizonyult. A Király csoport különdíját Karácsonyi Gellért érdemelte ki jobb Bucholzzal. Meglepetésre a Bástya csoport legjobbja Füle Simon a királyosokkal egy pontcsoportban végzett 5, 5 pontjával megelőzve az 5,0-5,0 pontot gyűjtő Majoros Rózsát és Kozsik Bendét, akik a legjobb hölgy és a legjobb Vezér csoportos díjait nyerték el. A torna eredményei és a legújabb Élő pontszámok a mellékelt excell táblázatban megtalálhatók.

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük