Januári versenyek

Január hónap hagyományosan holtszezon a sakkozásban. A téli szünetben, a két ünnep között rengeteg tornát szerveznek majd utána hosszú csend, üdítő kivétel a budapesti Perényi Béla emlékverseny.

Fiataljaink közül is sokan versenyzési szünetet tartottak januárban. Élő-pont változásaikat két verseny befolyásolta döntően. A Karácsony openről már beszámoltam, a másik az említett pesti verseny. A Király csoport tagjai közül Öngüt Tamás kiválóan szerepelt a Perényi tornán, végig erős ellenfelekkel játszva szerzett 5 pontot és nyert 114 Élőt. Persányi Barnabás egy szlovákiai openen nyert 60 Élőt. A Vezér csoport tagja Gehér Koppány a legnagyobb „liftezőnk” (-200 vagy +200 is könnyedén szerepelhet a neve mellett egy-egy hónap összesítése után) ezúttal 170 Élő körül nyert.

A mai napon fejezték be a Lila Futó sorozat legújabb versenyét, amely már csak a márciusi listán kerül beszámításra. Az MGKSI-ből nyolcan indultak és négyen is egészen szép eredményt értek el. Kovács Judit 5/5 ponttal a torna győzelem küszöbén állt, most még nem került fel a pont az i-re, de a 3.hely is kiváló teljesítmény. Karácsonyi Kata 6/4 pontja és 100 körüli Élő nyerése talán még nagyobb siker, kellett is az eredmény, hogy kicsit korrigálja az előző hónap botlásait. A legfiatalabb tagjaink közé tartozó Tancsa Tamás 3,5 és Zakar Ádám 3,0 pontja is rendkívül biztató és 100-100 körüli Élő nyeréseket jelent a fiataloknak.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

http://chess-results.com/tnr202196.aspx?lan=1&art=1&rd=6&wi=821

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük