Januári tábor

Egy újabb jól sikerült táborra került sor januárban. A Király csoport meghívott előadója Pálkövi József profilaxis témakörben tartott előadásokat, míg Tompa János a Vezér csoportnak az ellenkező színű futóvégjátékok, valamint a királyindiai támadás témákban tartott foglalkozásokat.

A Bástya csoportnál Akóts Gábor óráin összefoglalták az első félévet: a csere, a megnyitási elvek, az ellenfél terve és a megelőzés témákban. Mészáros Andrásnál mattok időre; átlók, vonalak ereje szerepelt a témák között és egy összefoglaló teszt az első félév végjátékaiból. Ez igen tanulságos, kiváló felmérő anyag érdemes megoldatni kezdő kb. 1600-1800 alatti tanítványainkkal. Az esti közös előadások közül Tompa Jánosé volt a legérdekesebb Piece Touche címmel régi történeteket mesélt el a hozzájuk tartozó játszmák bemutatásával. A következő oldalon megtekinthető egy rövid video, amelyik kapcsolódik az egyik bemutatott játszmához: http://polgarjudit.hu/hu/youtube-videok?page=0%2C1.

”Sebesült harcos” volt a mottója Pálkövi mester órájának, a gyerekek feszült figyelemmel kísérték az előadást. Horváth József nagymester a magyar és nemzetközi ifjúsági sakkozást hasonlította össze egy őszinte előadásban, nem túl derűs jövőt festve a jelenlévő szülőknek, gyerekeknek. A fejtő és villám tornákon továbbra is a lányok viszik a prímet. Fejtőversenyen januári legjobbjai: Kovács Judit, Öngüt Tamás, Majoros Rózsa, Ollé Rebeka és Karácsonyi Kata a villám versenyé pedig Persányi Barnabás, Majoros Rózsa és Gaál Zsóka.
A legutóbbi Kékes túra után egy könnyedebb séta volt a januári terv, egy darabig így is haladtunk lefelé a völgyben, míg el nem érkeztünk egy olyan szakaszokhoz ahol az út egyszemélyessé keskenyedett és meredeken lejtett a csúszós, havas ösvény. Jobbra meredek fal, balról több méter magas partfal vezetett le egy befagyott patakhoz. Szerencsénkre mindenki sérülés nélkül vette a bátorságpróbákat.
Ebben a hónapban is nagyon sok minőségi anyagot kaptam az edzőktől, megéri letölteni és átnézni a munkákat! Javaslom teszt módban megoldani (60-70 perc alatt) a kombinációs verseny feladatait is, azoknak is egy jó felmérő akik a jövőben szeretnének bekapcsolódni az Iskola munkájába vagy mostani tagként szeretnének csoportot váltani!

Tompa János előadása.
Tompa János előadása.
Januári résztvevők.
Januári résztvevők.
Célbadobóverseny.
Célbadobó-verseny.
A barátságos villámverseny:).
A barátságos villámverseny:).
Folyik a küzdelem:).
Folyik a küzdelem:).

VS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük