Balatonlelle, felvételi

Tanulóink a hagyományokhoz híven idén is kiválóan szerepeltek a balatonlellei országos döntőkön.

A 260 résztvevős esemény mérkőzéseinek közel a felét élőben is lehetett követni az interneten. A jól szervezett versenyen idén az időjárás sem nehezítette a játékosok dolgát.
A budapesti előkészítő csoport tagjaival együtt kilenc korosztályban indultunk és hat bajnoki címet szereztünk. A „mátraháziak” mérlege még kiemelkedőbb 6 korcsoport, 5 bajnoki cím. Összesítve: 6 aranyérem, 4 ezüstérem, 3 bronzérem.

A 12 éves lányoknál Karácsonyi Kata meggyőző fölénnyel érte el sokadik bajnoki címét.
A 14 éves lányoknál három tanulónk indult és mind a hárman a dobogóra állhattak. 1.Juhász Judit, 2.Hegedűs Luca, 3.Tóth Nikoletta sorrendben. Judit is rendszeresen megnyeri az országos bajnokságokat. A második hely sorsa az utolsó fordulóban dőlt el amikor Luca legyőzte Nikit.
Kovács Judit a nagyobb kihívás miatt a 16 évesek helyett a 18 éves lányok csoportjában indult és veretlenül 10/8,5-tal nyerte meg ezt a csoportot. Az öt induló lányunk a maximálisan elérhető eredményt hozta!
A fiúk első aranyát a huszáros Hajdú Márton nyerte a 8 éveseknél 9/8,5 ponttal. A csoportunkhoz később csatlakozó Karácsonyi Bánk végzett mögötte a második helyen.
A 12 éves fiúknál Füle Simon magabiztos játékkal, szinte hibátlanul játszva szerezte első lellei aranyát.
A legmagasabb színvonal minden bizonnyal a 14 éves fiúk mezőnyében volt. Ez külön megnöveli Juhász Ágoston első helyének az értékét. Ágoston végig vezetve, az összes riválisával megküzdve, veretlenül végzett az élen 7,5 ponttal. A bronzérem sorsa is egy MGKSI rangadón dőlt el az utolsó fordulóban. Gombócz Ferenc legyőzte Szilágyi Áront így ő állhatott a dobogóra és zalakarosi sikerével együtt 2300 élő fölé kerülve, a FM címet is megszerezte.
Három csoportban voltunk még érdekeltek. A huszáros Tóth Lili holtversenyes elsőként ezüstérmes lett a 10 éves lányoknál, az utolsó fordulóban megbotló Karácsonyi Luca előtt.
A 10 éves fiúknál huszáros tanulóink az élmezőny mögött végeztek közvetlenül, nekik még kell egy év kemény tanulás a komolyabb sikerekhez.
A 16 éves fiúknál Öngüt Tamás 5/4,5 ponttal kezdve közel került első országos bajnoki címéhez, de végül be kellett érnie a szintén remek eredményt jelentő ezüst éremmel. A bajnoki címet itt korábbi tanulónk Kovácsy Barnabás érte el.
Itt kell megemlítenem, hogy állandó edzőink egyéni edzőként is dolgoznak. Két évvel ezelőtt Akóts Gábor tanítványai nyertek meg mindent nyerhetőt Pásztor Balázs és Bohus Ádám által. Idén Horváth József nagymester tanítványai gyűjtöttek három aranyat. Kovács Judit, Juhász Ágoston, Kovácsy Barnabás sikeréhez járult hozzá szakmai igazgatónk.

A verseny utolsó napján döntöttünk a következő tanévre jelentkezőkről. Az edzők mellett Csörsz Ferenc és Varga Péter vett részt a felvételizők elbírálásában. Sakkéletünk bizonytalanságai és a szigorú felvételi követelmények ellenére nagyon sokan jelentkeztek a Központi Sakkiskolába. Csak a Huszár csoport jelentkezőinek a száma elérte a húsz főt. Ennek megfelelően nehezen hoztuk meg a döntéseket és a korábbi évek gyakorlatához hűen örömmel felvesszük év közben is azokat a gyerekeket, akik eredményeikkel bizonyítják, hogy nálunk van a helyük!

VS

20180628_151531_2csoportkép
Kovács Judit, Hajdú Márton Ábris, Karácsonyi Kata, Juhász Judit, Juhász Ágoston, Füle Simon.