Felvételi felhívás a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába

Az MGKSI felvétel hirdet a 2018/19-es tanévre. A sakkozásban komoly célokat kitűző, tehetséges fiatalokat keressük a 2003-2011 év között született korosztályokból!

Általános elvárások: a fiatal szeressen sakkozni, rendszeresen versenyezzen (legalább évi 60-80 versenyjátszma), az MGKSI keretein kívül is rendszeresen sakkozzon egyénileg és egyéni edzővel, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja, táborokról csak nagyon indokolt esetben hiányozzon.

  • 2018. korcsoportos döntő Balatonlelle: 1.-6. helyezés a fiúknál, 1.-3. helyezés a lányoknál. Várható Élő pontszám elvárások a csoportoknál: Bástya 1600, Vezér 1950, Király 2150.

  • Életkori feltételek: Huszár csoport 2009 vagy későbbi születési év, Bástya csoport 2008 vagy későbbi születési év, Vezér csoport 2006 vagy későbbi születési év, Király csoport 2003 vagy későbbi születési év.

  • Rugalmasan kezeljük a követelményeket és a tehetséget, munkát tekintjük a legfontosabbnak. Lányoknál 100 Élővel kisebb az elvárt szint. A leírt Élő szinteket jelenleg el nem érőknél megnézzük majd a nyári hónapok eredményeit.

  • A Huszár csoport Budapesten a Szövetségben tartja edzéseit havonta két hétvégén péntek-szombat napokon. Várható létszáma 6-8 fő. A Bástya és Vezér csoportok Mátraházán működnek és havonta egy héten hétfőtől péntekig tartanak az edzések. A csoportok várható létszáma 4-6 fő. A Király csoport tervezett létszáma 3-4 fő! Az edzések itt is havonta egy héten zajlanak hétfőtől péntekig. A csoport helyszínéről később szüleik döntés.

  • Jelentkezési határidő: 2018. június 27.

A felvételről a balatonlellei verseny befejezését követően döntünk, a Szövetség vezetőivel közösen. Az új jelentkezőkkel, szüleikkel a döntő alatt elbeszélgetünk. A Huszár csoportnál elképzelhető, hogy írásbeli felvételit is tartunk a többi csoportnál az elért eredmények alapján döntünk a felvételről. Szükség esetén pótfelvételit tartunk az Iskola indulása előtt szeptember elején.

Az iskola működéséről: A tanév során nyolc tábort tartunk, szeptembertől áprilisig. A keretektől, igényektől függően több versenyen is közösen indulunk. A tanév lezárásaként a májusi zalakarosi versenyen veszünk részt.
Az Iskola részvételi díja később lesz meghatározva. Az elmúlt tanévben a szállás és étkezés önköltsége 20.000 forint/fő/hét volt Mátraházán.

Jelentkezési cím:
Vidéki Sándor
email:
videkis2001@yahoo.com
Tel.: 06-20-310-1910 (9:00-19:00 között)

Májusi tábor

Kisebb létszámmal, de annál lelkesebb csapattal vettünk részt a tanév utolsó táborán. Egy újabb kiváló sakkozó fogadta el a meghívásunkat és tartott oktatást két napon át a Király csoportban. Bánusz Tamás nagymester a Skót és az Olasz megnyitás rejtelmeiből mutatott egy kis ízelítőt a tanulóknak a középjátékra és az általános stratégiákra koncentrálva. A Vezér csoportban Galyas Miklós sakkozott a fiatalokkal 2-3 végjáték és középjáték témát vettek át alaposan. A fejtőversenyt a Vezéreknél Tancsa Tamás nyerte meg az éves létraversenyben Tran Dávid végzett az élen. A Király csoport májusi győztesei Öngüt Tamás és Juhász Ágoston lettek a létraversenyben az összes táborban résztvevő Juhász Ágoston bizonyult a legjobbnak. A villámversenyt Horváth József nyerte ezúttal 100%-os teljesítménnyel. Dibusz Domonkos végzett a 3.helyen és a csoportok legjobbjainak bizonyult még Tancsa Tamás, Pásztor Balázs és a lányoknál Juhász Judit. Az éves összesítésben Pásztor Balázs és Dibusz Domonkos holtversenyben végeztek az élen két fiatal, Tran Dávid, Tancsa Tamás, előtt őket követte a lányok közül legjobb eredményt elérő Majoros Rózsa. Az esti Vezér-Vezér rapid csatában kisebbek második győzelmüket érték el az év során. Zárásként májusban is meghódítottuk a Kékest.

Érmeseink az országos korcsoportos rapid bajnokságokon

Lányok:U8 Kovács Réka 2. U12 Karácsonyi Kata 1. U14 Majoros Rózsa 1. Tóth Nikoletta 2. Hegedűs Luca 3.

Fiúk: U8 Hajdú Márton 3. U12 Pásztor Balázs 1. Füle Simon 2. U16 Öngüt Tamás 3.

Zalakaros open

A hagyományoknak megfelelően idén is népes csapattal vettünk részt a tornán. A csapat vezetője, szakácsa és mindenese idén is Vida Móni volt. Köszönjük a remek munkáját!

A versenyt májusi táborunk vendégedzője nyerte meg. Bizonyára rá is pozitívan hatott a mátraházi légkör. Gratulálunk Galyas Miklósnak az újabb szép sikerhez! Tanulóink közül Gombócz Ferenc szerepelt a legjobban, az utolsó fordulóban még esélye volt a verseny holtversenyes megnyerésére is. Végül az U20 bajnokság 3.helyén végzett és nyert 140 Élőt, legyőzve két nemzetközi mestert. Az U20 lányok bajnokságát a 11 éves Gaál Zsóka nyerte, Kovács Judité lett a bronzérem. Tran Dávid és Karácsonyi Kata növelte még az Élő pontjait jelentősen. Csapatunk tagjainak a többsége jól szerepelt és a torna kiváló felkészülési alkalom volt a nemsokára kezdődő Balatonlelle előtt.

VS