Decemberi beszámoló

Az év utolsó tábora rendhagyó módon zajlott le.
A Király csoport edzéseit nyílttá tettük a 2100 Élő feletti U16-os fiatalok számára és Budapesten tartottuk a foglalkozásokat.
A program iránt többen érdeklődtek, ezért igyekszünk rendszeressé tenni. Legközelebb márciusban lesz hasonló programja a Király csoportnak. Az edzéseket Papp Gábor és Horváth József nagymesterek tartották.
A két Vezér csoportunk Mátraházán táborozott a szokásosnál kisebb létszámmal. A foglalkozásokat az állandó edzőink tartották és rengeteg gyakorlás, rapid parti szerepelt a programokban.

A Király csoport villámversenyét nem kis meglepetésre Juhász Ágoston nyerte, még a kombinációs versenyüket Öngüt Tamás. A Vezéresek két csoportban küzdöttek majd a végső helyezések sorrendjét rájátszás döntötte el. A döntőt új tagunk, Diller Denis nyerte meg Palczert Mátyás ellen.
A kombinációs verseny győztese Ocztos Dominik lett, Tancsa Tamás végzett mögötte.

A tábor egyik napján a programokban részt vett Giang Nam U8 Európa bajnok is! A szimpatikus fiatal nem vallott szégyent egyik programon sem és gyorsan beilleszkedett a munkába. A villám és fejtőversenyeken tartotta a lépést a 2-4 évvel idősebbekkel. Az ilyenkor gyakori megfázások és a karácsonyi készülődés több tagunkat is megakadályozta a részvételben. A jövőben igyekszünk az ünnepektől kicsit távolabbi időpontra tenni a tábor időpontját. Ettől függetlenül jól sikerült a táborunk. Az időjárás is kedvezett számunkra. Az utak egészen Mátrafüredig hómentesek voltak, míg Mátraházán gyönyörű havas táj fogadott bennünket. Az utolsó délutánon megmásztuk a Kékest. Új tanulóink számára nem volt könnyű feladat, de sikeresen megbirkóztak vele.

Decemberben első felében kevés tornán indultak tanulóink, míg a két ünnep között többen is versenyeztek. Az utóbbiak eredményei nem szerepelnek még a januári FIDE listán és jobbára csak a magyar versenyek eredményeit ismerem. Öngüt Tomi a London Chess Classic kísérő versenyeinek az egyikén indult és követhette közelről Magnus Carlsenék játszmáit. Bizonyára óriási élmény volt és mellesleg a tornán is jól szerepelt. Tancsa Tamás gyűjtött még nemzetközi tapasztalatokat az ausztriai Aschachban. Füle Simon egy rövid kecskeméti versenyt nyert meg az óév utolsó napjaiban. Tran Dávid Szegeden szerepelt remekül úgy nyert közel 50 Élőt, hogy végig nála erősebb vagy azonos tudású ellenfelekkel játszott. Az előző hónaphoz képest 350 Élővel növelték tanulóink az Élő pontjaikat és több tagunknak is az eddigi legmagasabb Élőjével szerepel a listán. Örvendetes, hogy a Király csoport tagjai közül is egyre többen lépik át 2100-as határt.

Boldog új évet kívánunk!