Novemberi tábor, versenyek

A Budapestről érkezők kalandos utazása miatt jelentős késéssel kezdődött a hétfői programunk. Az edzői gárdánk talán sosem volt még ilyen erős mint az első két napon.

Horváth József mellett a két vendég előadónk is nagymesteri címmel rendelkezett. Szabó Krisztián a Király, Papp Gábor az egyik Vezér csoportban tartott edzéseket. Állandó edzőink a hét második felében kapcsolódtak be a munkába. Ebben a hónapban Diller Denis kapott lehetőséget az edzések látogatására. Az egri fiú gyorsan beilleszkedett a csoportjába és jó teljesítményt nyújtott. Gombócz Ferike megbetegedése miatt hiányzott ebben a hónapban, felváltva Dibusz Domonkos és Pásztor Balázs kapott lehetőséget a Király csoport edzéseinek a látogatására. Balázs a kombinácó fejtésben is a Király csoporttal tartott és remekül helytállt. A Király csoport legjobbjának Öngüt Tamás bizonyult még a Vezér csoportokban három fiatal végzett holtversenyben az élen. Mindegyikük meglepetés hiszen Ocztos Dominik csak szeptember óta tagja az Iskolának, míg Tancsa Tamás és Palczert Mátyás a legfiatalabb tagjaink közé tartozik.
A villámtornát nagy küzdelemben Horváth József nyerte meg Ruck Róbert előtt. A csoportok legjobbjainak Öngüt Tamás, Diller Denis és Tran Dávid bizonyult, míg a legeredményesebb hölgy versenyző Kovács Judit lett. Itt is megköszönném Ruck nagymesternek, aki egyéni edzőtábort tartott Mátraházán, hogy nemcsak a villám tornán indult el hanem esténként sakkozott a fiatalokkal valamint rendszeresen részt vett a sportos programjainkon és asztaliteniszezni tanította a gyerkőcöket. A gyerekeknek élmény volt mindkettő!

Novemberben két jelentős tornán indult el a legtöbb tanulónk. Az egyik az Ifjúsági Csapatbajnokság a másik a tiszaújvárosi nyílt torna volt. A bajnokságot megnyerő tatai csapatból hárman is járnak hozzánk, Gombócz Ferenc, Dibusz Domonkos és Pásztor Balázs. Balázska tábladíjat is nyert az 5.táblán. Juhász Ágoston is kiváló teljesítménnyel segítette a bronzérmes MTK csapatát. A gyermek csapatbajnokságon több tagunk is az első táblán jutott szerephez. Gaál Zsóka bizonyult a legeredményesebbnek. Tapolca csapatával ezüstérmes lett és a tábladíjat is megnyerte. Nagy csapattal vettünk részt az erős tiszaújvárosi versenyen és a legtöbb tagunk az „A” csoportban indult el. A legjobb teljesítményt Pásti Áron és Diller Denis nyújtotta. Első nemzetközi mester ellenfeleiket legyőzve növelték Élő pontjaikat. A „B” csoportban Palczert Mátyás szerepelt kiválóan +100 Élőt gyűjtve végzett az élcsoportban. A szállásunkkal nem kevés gond volt, a közeljövőben messzire kerülni fogjuk ezt a szálláshelyet és a versenyt is meggondoljuk emiatt. A decemberi FIDE listán Pásztor Balázs pontszáma növekedett érezhetően, 2070 pontjával már közelíti a Király csoport tagságot.

Az írással egy időben felkerülnek az októberi-novemberi táborok anyagai is. Ebben a tanévben kevesebb anyagot teszünk fel a weboldalra, inkább csak a házikat és egy-egy órai anyagot ízelítőnek. A legtöbb nagy verseny játszmáinak a számítógépes rögzítése rengeteg hibával történik. Sergyán Zoltán sporttársunk idejét nem kímélve több verseny anyagát is átnézte és kijavította a hibákat. Felteszem a tőle kapott linket ahonnan a versenyek játszmái letölthetők. Különösen az idei korosztályos EB hasznos tagjaink számára. Köszönjük az önzetlen segítséget!

https://drive.google.com/file/d/0ByJLO4HN_B73NEZ3MGxJMG1PMEU/view

Decemberi tábor

A következő táborunk rendhagyó módon lesz megtartva. A Király csoport edzéseit Budapesten tartjuk és meghívjuk rá a 2100 Élő feletti, 16 éven aluli fiatalokat. A részvételi szándékot már többen is jelezték. Az edzéseket Papp Gábor és Horváth József tartja.

VS