Áprilisi tábor és Országos Rapid Bajnokság

Igazi áprilisi tréfaként ért a hír minket, hogy a kiadós havazásnak, viharnak köszönhetően nincs áram, fűtés a mátraházi edzőtáborban. Szerencsénkre egy nappal a kezdés előtt megoldották a gondokat és hétfőn indulhattunk sakkozni!

Állandó edzőink mellett Pintér József nagymester, olimpiai ezüstérmes sakkozó a Király csoport korábbi edzője tartott előadásokat. A közeljövőben kiadásra kerülő legújabb könyvének a példái és a spanyol megnyitású saját játszmái sikert arattak a fiatalok körében.
Megrendeztük a záró villám és fejtő versenyeinket. A villámtorna Mészáros András és Horváth József sikerét hozta 6,0-6,0 pontot szereztek mind a ketten. Jobb Bucholzának köszönhetően nagymesterünk kapta az első díjat. Kovácsy Barnabás 5,0 ponttal a Király, Pásztor Balázs 4,5 ponttal a Vezér, Tran Dávid 3,5 ponttal a Bástya csoport legjobbja lett. Kovács Judit 4,0 ponttal nyerte a lányok külön versenyét.
Érdekes módon az egész éves létraversenyeinket mások nyerték minden csoportban. Karácsonyi Gellért, Dibusz Domonkos és Tancsa Tamás lettek csoportjaik győztesei az összetett versenyben.
Az áprilisi fejtő versenyeket Pribelszky Bence, Juhász Judit és Tancsa Tamás nyerték. Az összetett versenyben Karácsonyi Gellért, Juhász Ágoston és Tancsa Tamás diadalmaskodtak.
Az esti programjainkon elmaradtak a sakkos előadások, helyettük egy szabályismertetőt tartottunk a közelgő országos döntők előtt, valamint tanácskozási partikat játszottak a gyerekek. Az 5-6 fős csapatok nagy harcot vívtak egymással, igazi közösség építő események voltak a játszmák.
Zárásként a Vezér csoport bátor tagjai (Juhász Judit, Hegedűs Luca, Gaál Zsóka, Dibusz Domonkos, Pásztor Balázs, Virág Bálint) kisebb tanári segédlettel egy rövid műsorral lepték meg a társaságot. Az éneklő, verset mondó csapat kellemes meglepetést okozott a tábor résztvevőinek.
Bízunk benne, hogy lesz folytatása is a következő tanévben!

Országos Korcsoportos Rapid Bajnokság

Érmeseink:
F14: Karácsonyi Gellért 2.hely; F12: Füle Simon 1.hely; F10: Tran Dávid 1.hely;
L14: Majoros Rózsa 1.hely; Juhász Judit 2.hely; L12: Buri Petra 3.hely; L10: Márkus Molli 1.hely.

Hat korcsoportban indultak tanulóink a versenyen. A négy arany, két ezüst, egy bronz remek eredmény!
Márkus Molli 9/9 ponttal nyert, Tran Dávid és Majoros Rózsa is magabiztosan szerezte meg az első helyet. Távolból az U12 fiú tűnt a legizgalmasabb csoportnak. Három hölgy is indult a mezőnyben Demeter Dorina, Karácsonyi Kata és Gaál Zsóka. A lányok megállták a helyüket, Dorina és Zsóka 6,0-6,0 pontot szerezve még az élmezőnyben is végeztek. Simon sikerének az értékét növeli, hogy korcsoportjában a fiatalabbak közé tartozik és a korcsoport két legjobbja ellen is pozitívan zárt. Csíki Endrét legyőzte, Borhy Marcell ellen döntetlent ért el.
A csapatversenyeken két lányunk, Juhász Judit, Gaál Zsóka, bajnoki címet szerzett a TARR-Tapolca VSE csapatát erősítve.
Gratulálunk az eredményekhez!

VS