Versenyek

A márciusi hónap kiemelkedő versenye az újra méltó módon megrendezett Tavasz Fesztivál volt. Iskolánkat is rengetegen képviselték a három csoportban megrendezett tornán.
Karácsonyi Gellért és Kovács Judit játszott a főversenyen. Gellértnek az elején ment jól, 2500 feletti sakkozókkal is játszott, míg Judit a vége felé talált magára. Kezdésnek nem volt rossz, de nagyok sok ilyen tornán kell még indulniuk, hogy legyen esélyük az előrelépésre.
Iskolánkból a legtöbben a „B” csoportban indultak. Juhász Ágoston eredménye és fejlődése figyelemre méltó 9/6 pontjával a 15. helyen végzett és 63 Élő pontot nyert, Pásztor Balázs 5,5 pontja is jó teljesítmény.
A FIDE márciusi listáján Juhász Ágoston, Gaál Zsóka és Palczert Mátyás lépet érezhetően előre. A házi ranglistánkat továbbra is Karácsonyi Gellért vezeti Pribelszky Bence előtt, bár mind a ketten 2200 alá küzdötték magukat, remélhetőleg csak ideiglenesen.

A diákolimpiákkal elkezdődött az idei országos döntők sorozata. A csapatversenyeken Karácsonyi Kata aranyérmet, Öngüt Tamás ezüstöt nyert. Mindketten iskoláik első táblásai és húzóemberei voltak.
Az egyéni diákolimpia versenyein hat korcsoportban indultak tanulóink.
Lányok: L2: 1. Karácsonyi Kata, 2.Márkus Molli, 3. Buri Kata; L3: 1. Juhász Judit, 2. Hegedűs Luca; L4: 2. Kovács Judit
Fiúk: F2: 2.hely Tancsa Tamás; F3: 2.hely Karácsonyi Gellért.
Az éremlistánk: 2 arany, 5 ezüst, 1 bronz. Két első helyezést értek el az elmúlt évben még Iskolánkat erősítő tanulók is. Persányi Barnabás az F3, Lengyel Andrea az L4 mezőnyében győzött. Lányaink közel a maximumhoz teljesítettek, a fiúk koncentrálhattak volna jobban is.

Gratulálunk az eredményekhez!

VS