Februári tábor

A februári táborban szinte mindenki részt tudott venni!
A Király csoport vendég oktatója két napon is a női válogatott kapitánya Papp Gábor nagymester volt. Gábor edzésein a fő hangsúlyt a nehéz, döntően sok számolást igénylő végjátékok kapták. Szabó Krisztián edzésein Euwe játszmái valamint bástyavégjátékok szerepeltek.
A Vezér csoporttal Horváth József nagymester foglalkozott, a Bástyában Mészáros András és Akóts Gábor dolgozott.

A villám torna győztese Horváth József 7/7,0 ponttal, ezüstérmes Karácsonyi Gellért 7/6,0(!) ponttal. A Király csoport legeredményesebbje egyben a vezér csoport győztese is: Dibusz Domonkos 4,5 ponttal, a Bástya csoport legjobbja Tancsa Tamás 4,5 ponttal, a legjobban szereplő lány versenyző Gaál Zsóka lett 4,0 ponttal.
A gyerekek érezhetően jobbak a villám partikban is! A kombináció-fejtőversenyen Karácsonyi Gellért érte el a legtöbb pontot a Király csoportban, Juhász Ágoston a Vezér csoportban; míg a Bástya csoportban Tancsa Tamás és Murányi Péter holtversenyben nyerte a versenyt.
A Vezér és Király csoportok 6-6 közös feladatát most a királyosok oldották jobban: a legeredményesebb Gehér Koppány lett.
A legújabb FIDE listán továbbra is Pribelszky Bencének van a legmagasabb pontszáma 2249-tel, őt követi Karácsonyi Gellért 2241 ponttal. Most számolták el a december végi, január eleji versenyeket, amelyekről korábban beszámoltunk oldalunkon. A Karácsonyi testvérek mellett Tancsa Tamás és Palczert Mátyás növelte érzékelhetően pontjai számát!

A következő táborunk március 6-9 között Budapesten lesz az MSSZ székházában, ahol két nyílt napot is tartunk!

VS