Rapid EB és évzáró, évnyitó versenyek eredményei!

A januári FIDE listán tanulóink pontszáma alig változott, 1-2 verseny mellett döntően csapatbajnoki játszmákat játszottak a gyerekek. Sokan indultak a téli szünetben és január első felében megrendezett tornákon.
Az eredmények közül kiemelkedik a Karácsonyi testvérek sikeres szereplése. A VIII. Karácsony openen és a Perényi emlékversenyen Gellért először a 12.helyen majd a 3.helyen végzett rengeteg erős ellenféllel játszva. Ennek eredményeképpen közel 200 Élő pontot nyert és a „virtuális” ranglistánkon átvette a vezetést új 2247-es Élő pontszámával. Kata is jelentősen, 170 ponttal növelte Élő pontjai számát. Persze a neheze csak most következik számukra, megtartani és idővel tovább növelni a most megszerzett új Élőt.
Kovács Judit szerepelt még szépen a Perényi tornán. Hat győzelem és két vereség után az első táblán játszva fejezte be a tornát a győztes Aczél Gergely ellen.
A hagyományosan Szerbiában megrendezett Rapid Európa bajnokságon több érmet is begyűjtöttek tanulóink. Gaál Zsóka szinte már rutinszerűen – de ezt nem soha lehet megunni, – nyerte meg korosztályos csoportját! Hegedűs Luca ezüstöt, Majoros Rózsa és Hegedűs Luca bronzot nyert. Persányi Barnabás is bronzérmes lett a rapidon.  Gratulálunk az eredményekhez!

VS

Januári tábor

Az évnyitó táborunkba nem hívtunk vendég előadókat, állandó edzőink dolgoztak a fiatalokkal. A Vezér és a Bástya csoport tagjaival megismételtettük a szeptemberi, igen szerényen sikerült, végjátékteszt anyagát kicsit más feladatokkal kibővítve. Az eredmények érezhetően javultak, de még messze nem dőlhet hátra senki.
Legjobban Karácsonyi Katának sikerült, 36 feladatból 31-et oldott meg jól. Pásztor Balázs, Füle Simon, Murányi Péter és Juhász Ágoston közel hasonlóan szerepelt. Érezhetően azoknak ment gyengébben a teszt, akik nem jártak még hozzánk az elmúlt évben. A fejtő versenyek Király és Vezér csoportos kombinációi, tanulmányai újra túl nehézre sikeredtek, tanulóink ennek megfelelően nehezen birkóztak meg velük.
A Vezér csoportban Juhász Ágoston és Dibusz Domonkos bizonyult a legjobbnak, a Király csoport versenyét Kovácsy Barnabás nyerte meg. A Vezér és Király közös feladatait is ez a trió oldotta meg legsikeresebben: egyaránt 12-12 pontot elérve a lehetséges 17-ből.
A Bástya csoport legjobbjának itt is Karácsonyi Kata bizonyult 24/19 ponttal, egy ponttal megelőzve a Tancsa Tamás-Palczert Mátyás párost.
A villám tornát ezúttal „csak” holtversenyben nyerte Horváth József. Szabó Krisztián személyében egy „újonc” indulót is láthattunk a mezőnyben. Karácsonyi Gellért bizonyult a legjobb királyosnak, Kovács Judit a legeredményesebb hölgynek, Majoros Rózsa nyerte a vezéresek külön küzdelmét, míg a bástyásokét Tran Dávid.
A hidegre való tekintettel ezúttal elmaradt a betervezett nagyobb túra, helyette egy félzsák dióval felszerelkezve elsétáltunk megetetni a közeli szanatórium kertjében lakó mókusokat. A séta jól felfrissítette a társaságot, a mókusok ugyan bojkottálták a tervezett programunkat, de a cinegék lelkesen fogadták az etetést.

VS

sakk1
A csapat 🙂
sakk2
Villámverseny
sakk3
Túraszervezőnk Palczert Miklós madarat etet.