Júliusi versenyek

A balatonlellei döntő után, amelynek eredményeit most számolták el, júliusban kevesebbet versenyeztek régi/új tanulóink. Döntően Balatonlelle, Ajka, Eger, Szeged, Nyíregyháza városokban játszottak és a hagyományos budapesti tornákon vettek részt, ezek eredményei szerepelnek az új listán, míg Balatonalmádi a következő listán kerül elszámolásra.

A legfontosabb tornán Kovács Judit és Pribelszky Bence vett részt, mind a kettőjüket beválogatták a Magyarország 2. csapatába az U16 csapat világbajnokságon. Szlovákiában Judit 8/6,5 pontjával a csapat legjobb teljesítményét nyújtotta, Bencének lesz még jobb eredménye is a válogatottban. A versenynek köszönhetően Kovács Judit vezeti az MGKSI Élő listáját 2167-tel.
A hónap vagy talán az egész év legjobb MGKSI eredményét egy másik Judit érte el, mondhatnánk persze, hogy egy ilyen névvel könny
ű. 🙂 Juhász Judit a XXI. Pannónia-Ramada versenyen7/5,0 ponttal a 3.helyen végzett Aczél Gergely IM és Polyik Péter mögött a 87 résztvevős nemzetközi tornán! A pénzdíj mellé nem mellesleg még 150 Élő pontszámot is begyűjtött.
Két hallgatónk próbálta ki magát messze idegenben egyéni tornán. Gehér Koppány a franciaországi Vaujanyban játszott. Itt indult Horváth József nagymester is, aki a 3. helyen végzett.
Hegedűs Luca egy erős újvidéki tornán feledtette a szerényebb lellei teljesítményt és közel 90 Élőt nyert.
A hónap többi jó teljesítményt nyújtó tanulója még Tóth Nikoletta, Öngüt Tamás, Juhász Ágoston és Murányi Péter.

Augusztusban több fontos tornán is nagy létszámmal vesznek részt tanulóink. Az év legnagyobb megmérettetése a csehországi korosztályos Európa bajnokság lesz, ahol kiderül, hogy az idei magyar bajnoki címek mennyit érnek a nemzetközi porondon.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez és sok sikert az előttünk álló versenyeken!

VS