XVII. kerületi Nyílt Villám Sakkbajnokság

A verseny helyszíne:

Budapest

A verseny időpontja: 2018.09.02 - 2018.09.02
Versenykiiras:16rmo-1.pdf


Versenykiírás

XVII. kerületi Nyílt Villám Sakkbajnokság

Helyszín: Sárkány DSE sakk klubhelyisége

Cím: 1174 Szabadság utca 24. I. emelet

(a Budapest-Keleti–Újszász-Szolnok vonalon fekvő Rákoshegy vasútállomás közvetlen közelében, megközelíthető a 46, 98, 168E, 198 jelzésű buszokkal. Hétköznap a vonat Keleti pu. irányából Sülysáp felé óra 20-kor és óra 50-kor indul; hétvégén pedig óra 50-kor indul.)

A verseny időpontja:   2018. szeptember 2.

Fordulók rendje:       

1–9(–11). forduló: 2018. szeptember 2-a vasárnap 14,30-tól

Versenyforma és időbeosztás:  résztvevők számától függően 9 vagy 25 fő felett 11 fordulós svájci rendszer. Tempó: 3 perc plusz lépésenként 2 másodperc. A várakozási idő: 3 perc.

Vezető versenybíró:        Nádasi Balázs. A többi versenybíró a helyszínen kerül ismertetésre.

Nevezési díj: 500 Ft

18 év alattiak, nyugdíjasok, munkanélküliek, egy családon belül több játékos nevezésekor illetve a nők és XVII. kerületi csapatok játékosai 20% kedvezményben részesülnek előzetes nevezés esetén. Előre nem nevező játékosok a versenyen +500 Ft felárat fizetnek. Az első három 2200 élő felett nevező játékos ingyenesen vehet részt.

Nevezési tudnivalók:      Határidő: a verseny kezdete előtt egy nappal 20 óráig. Az ez utáni nevezés helyszíni nevezésnek számít. A versenyterem kapacitása miatt csak 41 fő nevezését tudjuk elfogadni. Az előzetesen nevezőket visszaigazoljuk.  A versenyen versenyengedély nélkül is részt lehet venni, a verseny a FIDE felé leadásra nem kerül.

Díjazás:  I. helyezettnek kupa és a nevezési díjbevétel 33%-a bruttó összegben, a legjobb XVII. kerületi játékosnak különdíj. I–III. helyezetteknek érem. A kifizetés a NAV-nak leadandó adatok megadása után történik, adókártya nélkül nincs kifizetés, adókártyával nem rendelkező külföldi állampolgár számára sem.

Holtversenyes helyezések eldöntése: Buchholz számítás, progresszív érték, egymás elleni eredmény.

Egyéb tudnivalók:           Ha valamely játékos túllépi a meghirdetett várakozási időt, a további fordulókról törlésre kerülhet a vezető versenybíró döntése alapján. Az előzetes nevezők névsora és a végeredmény megtalálható lesz a www.sarkanydse.hu weboldalon. Az indokolatlanul visszalépő vagy súlyos sortszerűtlenséget elkövető versenyzők ellen a Magyar Sakkszövetség fegyelmi eljárást indít.

Nevezés:                           Nádasi Balázs, (70) 378-53-28, sdse17@gmail.com

Minden indulónak eredményes versenyzést kívánunk!

Online nevezés: sdse17@gmail.com

as